Не витримав путінський «енергоміст»: Крим залишився без електрики

Крим

Майже весь окупований Крим залишився без електрики через вихід з ладу “енергомоста” з Кубані (РФ): всі чотири гілки відключені через аварію.

Про це повідомив  глава “Міністерства палива та енергетики” Криму Вадим Бєлік, передає Центр журналістських розслідувань.

“Спрацювала протиаварійна автоматика в Краснодарському краї”, – сказав Бєлік.

Точні терміни відновлення подачі електрики окупаційний чиновник не назвав.

Раніше повідомлялося, що “енергоміст”, прокладений з Краснодарського Краю РФ для енергопостачання окупованого Криму, не витримує навантажень.

Нагадаємо, 22 лютого 2017 роки так званий «глава Криму» Сергій Аксьонов поскаржився російським журналістам, що півострів страждає від нестачі електроенергії: в осінньо-зимовий період дефіцит потужності досягає 200 мегават.

Раніше, 26 жовтня 2016 року, президент РФ Володимир Путін, виступаючи на форумі ОНФ в Криму, визнав, що прокладений з Краснодарського краю по дну Керченської протоки енергоміст не в змозі забезпечити в повному обсязі електрикою анексувати півострів. Для стабільного енергопостачання Криму необхідно прокласти з Росії магістральний газопровід і побудувати електростанції.

Детальніше про те, як впливають санкції на енергозабезпечення окупованого Криму читайте в циклі матеріалів Центру журналістських розслідувань в спецпроекту «Бізнес на два фронти і в обхід санкцій» про вплив західних і українських санкцій на галузі економіки окупованих Криму і Севастополя і діяльність окремих знакових для півострова підприємств.