Затриманого в Криму Лимешко звільнили з ВСУ за службовою невідповідністю – Міноборони

Влада

Громадянин України Геннадій Лимешко, затриманий ФСБ в окупованому Криму за нібито підготовку диверсій, служив у Збройних силах України за контрактом та був звільнений у травні 2017 року за службовою невідповідністю.

Про це повідомив заступник начальника Управління по зв’язках з громадськістю ВСУ Юзеф Венсковіч, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на агентство УНІАН.

«Це був, за попередніми даними, громадянин України, який з листопада 2016 по травень 2017 року проходив службу в одному з підрозділів Сухопутних військ Збройних сил України. У травні цього року він був звільнений за статтею 26 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» через службову невідповідність даного колишнього військовослужбовця», – сказав Венсковіч.

Він підкреслив, що в даний час Лимешко «не має ніякого відношення до Збройних сил України».

Спікер Держприкордонслужби Олег Слободян повідомив телеканалу Громадське, що Геннадій Лимешко перетнув адмінкордон з окупованим Кримом 9 серпня.

Він зазначив, що заборонених предметів у нього при собі не було.

Слободян також вказав, що на контрольному пункті окупантів Лимешка також безперешкодно пропустили на півострів. Він підкреслив, що називати його «диверсантом» або «працівником спецслужб», підстав немає.

Нагадаємо, 15 серпня російська ФСБ заявила про затримання 12 серпня в окупованому Криму чергового «українського диверсанта» Геннадія Лимешко, який названий «агентом СБУ» і нібито готував кілька диверсій проти об’єктів інфраструктури і життєзабезпечення півострова.

«Київський райсуд» Сімферополя заарештував «українського диверсанта» Геннадія Лимешко на 2 місяці  до 13 жовтня 2017 року.

У СБУ назвали заяву ФСБ про затримання чергового «українського диверсанта» в окупованому Криму «фейковий новиною» і провокацією, яку спецслужба РФ використовує для залякування населення півострова.