Ремонтна база, ППО та «Піони»: Владислав Селезньов розповів про значення Джанкоя для російскої армії

Топ-Новости
Селезнев
Владислав Селезньов, військовий експерт, полковник Фото: investigator.org.ua

На півночі окупованого Криму, зокрема й у Джанкойському районі, російські війська сконцентрували значну кількість озброєння та боєприпасів, зокрема засоби протиповітряної оборони та важку артилерію.

Про це в ефірі програми «Питання національної безпеки» з Валентиною Самар повідомив військовий експерт, полковник Владислав Селезньов.

За його даними, на півночі півострова розміщені засоби ППО — С-300, С-400, комплекси «Панцирь» і «Тор». Тут також базуються вертолітний підрозділ та артилерійські підрозділи, які мають на озброєнні 203-міліметрові артилерійські установки «Піон».

«Вони спеціально тягнули (2С7 «Піон») через всю росію для того, щоби задіяти в рамках так званої контрбатарейної боротьби. Бо українські HIMARS і М777 дуже дошкуляють російським підрозділам, і вони намагаються за допомогою саме «Піонів» певною мірою приглушити бойову роботу української артилерії», — вважає Владислав Селезньов.

Крім того,  на території колишнього військового аеродрому в Джанкої рф створила ремонтно-відновлювальну базу для пошкодженої військової техніки. Неподалік від летовища розташовано декілька складів зі зброєю та боєприпасами: ракетами для вертольотів, артилерійськими снарядами до гармат різних калібрів.

«Вся ця військова армада була зосереджена на півночі Криму, адже російські генерали були абсолютно переконані в тому, що сил та засобів українських сил оборони для нанесення ракетно-бомбових ударів по території півночі Криму немає. Але ж бачимо, що є нюанси», — додав Владислав Селезньов.

  • Як повідомлялось, вранці 16 серпня в окупованому Криму сталися вибухи у російській військовій частині у Джанкойському районі. У повітря злетів склад боєприпасів, які детонували упродовж кількох годин. 
  • Склад окупанти влаштували на старій фермі у селі Майське. Вибухи пошкодили полотно залізниці на лінії Джанкой-Феодосія-Керч. Одночасно загорілась трансформаторна підстанція у Джанкої. Причиною вибуху складу боєприпасів Міноборони рф назвало диверсію.
  • До того, 9 серпня, сталися вибухи на території військового аеродрому «Саки» в Новофедорівці. Генштаб ЗСУ повідомив про знищення 9 російських літаків.  Як стало відомо Центру журналістських розслідувань, внаслідок вибухів було знищено 15 літаків.