Кому этот фейк вдруг понадобился?

Блоги

Тот случай, когда умные люди рассказывают умные вещи об опасности вражеской пропаганды и сожалеют, что мы проигрываем в информационной войне, а затем легко становятся добычей тупого розводняка с фото. И с большим количеством восклицательных знаков хвалят «китайского министра», который стал на колени («фото» прилагается), прося прощения, что задержался с отменой платы за коммунальные услуги.

Загугліть і подивіться, хто розганяв цю «новину»— від росбачків до Страни. Таваріщі, те фото людини на колінах — не ілюстрація до свіжої новини. Це подія 2016 року.

І це не «китайский министр социального развития и коммунистических реформ Хонг Джинг», а пловець Пак Тхэ Хван.

І він не китаєць, а південнокореєць.

Це олімпійський чемпіон-2008, якого не допустили до Олімпіади-2016 , бо він був дискваліфікований через вживання тестостерона.

І стоїть він на колінах і в сльозах не з приводу китайських, як ви розумієте, тарифів, а тому, що термін дискваліфікації у 18 міс. скінчився, але НОК його до Олімпіади не допускав.

South Korean swimmer Park Tae-hwan begs for forgiveness and an Olympic berth on international TV

Фото: Yonhap

Отака фігня твориться, за участі видатних політологів включно, які додають китайського тарифного перцю у свої пости в Главреді та проч. ресурсах.

www.tineye.com — один із ресурсів, який допоможе вам не стати жертвою маніпуляції пропагандистів. Тут ви знайдете 39 посилань на публікації з 2 травня 2016 року — доказів того, про що сказано вище. Як бачимо «фото міністра» — це віддзеркалене і підрізане фото AFP/YONHAP

А на  сайтi AFP   ви можете побачити увесь процес ставання на коліна південнокорейського пловця.

Питання: а кому зараз цей фейк став раптом потрібен? Кому стало потрібно перетворити нещасливого корейського пловця дворічної давності на віддзеркаленого справедливого «китайського міністра»?

Із варіантів поки що на поверхні бачу тільки популістський проект Рабіновича про відміну комунальних платежів пенсіонерам. Які у вас версії?

Джерело: Facebook Валентина Самар