Держдеп США призначив спеціальним представником по Україні екс-посла в НАТО

Новини
Спецпредставник Держдепу США по Україні Курт Волкер Фото: Yuotube Arizona PBS

Державний секретар США Рекс Тіллерсон призначив колишнього американського посла в НАТО Курта Волкера спеціальним представником по Україні, завданням якого буде координація зусиль Держдепу США з врегулювання конфлікту, викликаного агресією Росії проти України.

Як повідомляє Reuters, про це заявив представник Держдепу, старший радник Держсекретаря США Роберт Хаммонд, передає Центр журналістських розслідувань.

«Волкер координуватиме всі зусилля Державного департаменту з вирішення конфлікту, який виник після вторгнення Росії до Криму, а потім і в східну Україну», – сказав Хаммонд.

Як повідомляє прес-служба Держдепу США, 9 липня новопризначений спецпредставник США по Україні разом з Держсекретарем Рексом Тіллерсона відвідає Україну.

«У неділю, 9 липня, він (Волкер – ред.) Буде супроводжувати Держсекретаря в Києві і, як очікується, продовжить регулярні зустрічі з Україною та іншими членами« нормандського формату »: Росією, Німеччиною і Францією», – йдеться в повідомленні.

Як вказується, Волкер буде відповідати за просування зусиль США по досягненню цілей, викладених в мінських угодах.

Посада спецпредставника по Україні в Держдепі США створена вперше. Під час президентства Барака Обами питаннями України в американському зовнішньополітичному відомстві займалася помічник Держсекретаря у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд.

Курт Волкер – кар’єрний дипломат і фахівець по Європі, який також працював в Білому домі. З 2008 по 2009 роки він був постійним представником США при НАТО. В даний час він є експертом з питань зовнішньої політики і національної безпеки в Інституті міжнародного лідерства Маккейна в Арізонському державному університеті.