У Сімферополі затримали активістів, які прийшли поскаржитися в ФСБ на побиття Параламова

Новини

В окупованому Криму в Сімферополі затримали активістів, які прийшли поскаржитись в «Головне управління ФСБ по Республіці Крим» на дії російських силовиків, які викрали і катували Рената Параламова.

Про це повідомив кримський адвокат Еміль Курбедінов в відеокоментарі, який він опублікував на свій сторінці в Facebook, передає Центр журналістських розслідувань.

«Тих, хто прийшов подавати в скаргу в ФСБ, затримала поліція. Нам пояснюють (в поліції – ред.), Що був якийсь мітинг, якісь скандування. Хоча це повна нісенітниця … Замість того, щоб зустрітися з людьми, з постраждалими, вони знову всіх арештовують », – сказав Курбедінов.

За його словами, затриманих відвезли в різні райвідділи поліції міста.

Курбедінов також повідомив, що родичі Параламова, які прийшли разом з ним в «кримське управління ФСБ» вимагати зустрічі з його начальником Віктором Палагіним, впізнали одного з учасників викрадення кримчанина серед відвідувачів будівлі.

«Коли ми дзвонили, з будівлі ФСБ вийла людина, яка була присутня на цьому обшуку. І його всі вони впізнали. Я почав вимагати, щоб ця особа представилась. Він почав тікати. Я запитав: «Ви – співробітник ФСБ?». Він мовчки дійшов до середини дороги, розвернувся і забіг назад у будівлю. Зачинив за собою двері … Тому вже немає ніяких сумнівів, що до цього причетна ФСБ або ті, хто спокійно і безперешкодно можуть заходити в цю будівлю і виходити. Бандити зараз знаходяться там», – заявив Курбедінов.

Як повідомив на своїй сторінці в Facebook затриманий поліцейськими біля будівлі ФСБ активіст Назім Шеіхмамбетов, разом з ним затримали ще чотирьох людей, серед яких і журналіст Тарас Ібрагімов.

«Перебуваю в поліції, в відділі охорони громадського порядку, вул. Куйбишева, 7. Зі мною також Ібрагімов Ібраїм, Джеппаров Сулейман, Аяр Сервер, Ібрагімов Тарас. Беруть пояснення», – написав Шеіхмамбетов.

Як повідомлялось, 13 вересня в окупованому Криму в селищі Нижньогірський російські силовики провели обшук будинку місцевого жителя Рената Параламова, затримали його і вивезли в невідомому напрямку. Добу адвокатам не вдавалось виявити місцезнаходження Параламова. У поліції заявляли, що він в ФСБ, в якій це заперечували.

У другій половині дня 14 вересня Параламова знайшли жорстоко побитим у Сімферополі на автостанції «Східна». Ренат Параламов розповів, що після затримання 13 вересня російські силовики його жорстоко катували, щоб змусити обмовити себе і інших людей. Його оглянули лікарі в міськлікарні №6 Сімферополя, потім його опитали співробітник поліції, яких викликали адвокати.

15 вересня Ренат Параламов пройшов судово-медичну експертизу в Сімферополі.