Суд відпустив сина глави МВС Авакова під особисте зобов’язання

Новини
Олександр Аваков у Солом'янському райсуді Києва, 1 листопада 2017 року Фото: Reuters

Солом’янський райсуд Києва обрав фігуранту «справи рюкзаків», синові міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова Олександру запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Він також має носити електронний браслет.

Відповідне рішення ввечері в середу, 1 листопада, оголосив суддя Віталій Українець, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на агентство Укрінформ.

«Суд постановив клопотання задовольнити частково. Обрати стосовно Авакова Олександра запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання», – сказав суддя.

Також суд зобов’язав Олександра Авакова носити електронний браслет; не спілкуватися зі свідками у справі; повідомляти про зміну місця проживання слідчому, прокурору, суду; здати на зберігання паспорта для виїзду за кордон.

Адвокат Авакова Андрій Федур в коментарі журналістам заявив, що відповідно до законодавства цей запобіжний захід оскаржити не можна. Він також додав, що захист незадоволена рішенням суду.

У свою чергу прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Олександр Снєгірьов зазначив, що звинувачення незадоволене рішенням суду.

Він підкреслив, що якщо Аваков-молодший не виконає якесь з покладених на нього зобов’язань, САП зможе подати клопотання до суду щодо обрання йому більш суворого запобіжного заходу.

Як повідомлялось, 31 жовтня детективи НАБУ після проведення обшуків за підозрою в розтраті понад 14 млн. грн. при закупівлі рюкзаків для Нацгвардії затримали екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря, представника фірми-переможця тендеру з постачання рюкзаків і сина гочільника МВС Арсена Авакова Олександра.

Міністерство внутрішніх справ України та його очільник Арсен Аваковим назвали дії НАБУ політичним тиском.

НАБУ повідомило про підозру Олександру Авакову і екс-заступнику глави МВС Сергію Чеботарю, затриманим в рамках розслідування кримінальної виробництва про розтрату 14 млн. Грн. при закупівлі МВС рюкзаків для Нацгвардії.

Прокурори САП клопотали в суді про арешт з можливістю внесення застави по 5 млн грн для сина глави МВС Олександра Авакова і екс-заступника глави МВС Сергія Чеботаря.