У Криму «суд» 11 грудня почне розглядати справу по звинуваченню активіста Кадирова в «сепаратизмі»

Новини
Сулейман Кадиров Фото: Facebook

В окупованому Криму «Феодосійський міський суд» 11 грудня почне розглядати кримінальну справу по звинуваченню кримськотатарського активіста Сулеймана Кадирова в «закликах до порушення територіальної цілісності РФ».

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook кримський адвокат Еміль Курбедінов, передає Центр журналістських розслідувань.

«11 грудня 2017 року в 10 годин – Феодосійський суд почне розглядати кримінальну справу Сулеймана Кадирова, якого звинувачують у закликах до порушення територіальної цілісності Росії», – написав Курбедінов.

Як повідомлялося, 5 жовтня 2016 року в Криму в Феодосії службовці ФСБ провели обшук у будинку Сулеймана Кадирова. За постановою «судді» Родіонова, російські силовики підозрюють кримськотатарського активіста у закликах до невизнання кордонів Росії і підтримки громадського об’єднання «Аскер», які прозвучали в ефірі телеканалу ATR.

11 жовтня 2016 року стосовно Сулеймана Кадирова ФСБ порушила кримінальну справу за підозрою в «сепаратизмі» за ч.2 ст.280.1 КК РФ.

На початку квітня 2017 року Федеральна служба з фінансового моніторингу Росії (Росфінмоніторинг) внесла Сулеймана Кадирова до переліку екстремістів і терористів РФ, його рахунок в банку був заблокований, в результаті чого він втратив можливість отримувати пенсію, яка є його єдиним засобом до існування.

18 жовтня 2017 року ФСБ висунула обвинувальний висновок Сулейману Кадирову, якого звинувачують в «публічних закликах до порушення цілісності РФ» за ч.2 ст.280.1 КК РФ за пост в соцмережі «Крим – це Україна» і коментарі в ефірі кримськотатарського телеканалу ATR.