«Справа рюкзаків»: Суд повернув синові Авакова закордонний паспорт і зняв браслет

Новини
Олександр Аваков у Солом'янському райсуді Києва, 1 листопада 2017 року Фото: Reuters

Солом’янський районний суд Києва ухвалив рішення повернути закордонний паспорт фігуранту «справи рюкзаків», синові голови МВС Арсена Авакова Олександру і зняти з нього електронний браслет.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на джерело в правоохоронних органах, передає Центр журналістських розслідувань.

За словами джерела, відповідне рішення суд ухваклив на засіданні 22 грудня.

Він пояснив, що прокуратура клопотала про продовження особистих зобов’язань, але суд задовольнив клопотання частково – Олександр Аваков має з’являтись до слідчого або в суд за першим викликом, але отримав назад документи для виїзду за кордон.

Ще до цього рішення суду син глави МВС клопотав у слідчих про дозвіл виїхати до Італії до 14 січня 2018 року і отримав його.

Раніше в грудні суд скасував рішення про арешт майна Олександра Авакова.

Як повідомлялося, 31 жовтня детективи НАБУ після проведення обшуків за підозрою в розтраті понад 14 млн. Грн. при закупівлі рюкзаків для Нацгвардії затримали сина глави МВС Арсена Авакова Олександра, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря і керівника IТ-компанії Turboseo Володимира Литвина.

Міністерство внутрішніх справ України та його глава Арсен Аваковим назвали дії НАБУ політичним тиском.

НАБУ повідомило про підозру Олександру Авакову, Сергію Чеботарю і Володимиру Литвину затриманим по «справі рюкзаків».

1 листопада Солом’янський райсуд Києва обрав Олександру Авакову, також Сергію Чеботарю і Володимиру Литвину запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.