Порошенко закликав Туреччину не визнавати результати «путінських виборів» у Криму

Новини

Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови подякував президенту Туреччини Реджепа Ердогана за послідовну підтримку українського суверенітету і територіальної целостності. А також не визнавати незаконні «вибори» президента РФ в окупованому Криму.

Про це повідомила прес-служба Адміністрації президента, передає Центр журналістських розслідувань.

«Крим – це Україна. І ми розраховуємо на традиційну підтримку з боку Туреччини», – заявив Порошенко.

Співрозмовники узгодили графік подальших контактів, в тому числі, з метою проведення сьомого засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною і Туреччиною, а також висловилися за якнайшвидше заврешенія переговорів щодо укладення угоди про зону вільної торгівлі між країнами.

Нагадаємо, вибори президента Росії планують провести 18 березня 2018 року – в річницю анексії Криму.

Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ і моніторингова місія Євросоюзу відмовилися направляти до окупованого Криму своїх представників для спостереження за ходом «виборів» президента РФ в 2018 році. 

Європейський союз не визнає результатів голосування в окупованому Криму під час виборів президента РФ. 

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров закликав жителів окупованого Криму всіх національностей бойкотувати «вибори» президента РФ, які Росія має намір незаконно провести 18 березня на півострові.

Голова ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв зазначив, що в Криму з наближенням «виборів» президента РФ спостерігається різке посилення репресій з боку російських силовиків стосовно активістів, незадоволених свавіллям окупантів.

1 березня 2018 року Верховна Рада звернулася до Ради безпеки і Генеральної асамблеї ООН, ОБСЄ, Європейського Союзу, НАТО, інших міжнародних організацій, парламентських асамблей, іноземним парламентам і урядам із закликом стати на заваді «виборів» президента РФ в окупованому Криму і не визнавати їх легітимними.

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України закликало жителів окупованого Криму не брати участь в «виборах» президента РФ.

Заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявила, що Україна наполягатиме на запровадженні санкцій проти всіх організаторів і пособників «виборів» президента РФ, які 18 березня Росія незаконно організовує в тимчасово окупованому Криму.