Апеляційний суд у Херсоні залишив чинним запобіжний захід капітану керченського судна «Норд»

Новини
Капітан судна «Норд» Володимир Горбенко Фото: investigator.org.ua

8 травня Апеляційний суд Херсонської області не задовольнив апеляційну скаргу адвоката на запобіжний захід для капітана керченського судна «Норд» Володимира Горбенка, підозрюваного у порушенні порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

Про це Центру журналістських розслідувань повідомив Микола Єложенко, прокурор відділу прокуратури АРК.

«Запобіжний захід обраний, апеляційна інстанція підтвердила, що попереднє рішення суду було законним і рішення апеляційного суду не підлягає оскарженню», – повідомив Єложенко.

Прокурор повідомив, що Володимир Горбенко на засідання апеляційного суду не з’явився. Адвокат Горбенка Дмитро Щербина повідомив про погіршення стану здоров’я свого підзахисного.

Нагадаємо, 25 березня в Азовському морі українські прикордонники зупинили риболовецьке судно «Норд» під прапором РФ за порушення Порядку виїзду з тимчасово окупованої території України. 10 членів екіпажу – мешканців Керчі мали при собі паспорти громадян РФ, видані після анексії Криму. 31 березня капітану судна «Норд» Володимиру Горбенку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332-1 КК України (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану

6 квітня Херсонський міський суд арештував Горбенка на 45 діб до 31 травня, з можливістю внесення застави у розмірі 35 225 грн.

11 квітня Херсонський міський суд обрав запобіжний захід Володимиру Горбенко у вигляді особистого зобов’язання щотижня відвідувати слідчого та заборонив виїжджати на окуповану територію АР Крим у справі за підозрою капітана «Норду» у порушенні ч.1 ст. 249 КК України (незаконне зайняття рибним промислом). 

Двоє членів екіпажу затриманого в Азовському морі керченського судна «Норд» в четвер, 19 квітня, обманним шляхом змогли вилетіти з України в Білорусь, пред’явивши документи громадян Росії, видані в генконсульстві РФ в Харкові. Ще сімох моряків, які пізніше намагалися вилетіти до Мінська, не пропустили через кордон.