У Києві пройшов футбольний матч на підтримку викраденого в Криму Ервіна Ібрагімова

Новини
Фото: qha.com.ua

У Києві 27 травня пройшов товариський футбольний матч між кримськотатарськими командами «Адaлет» і «Q-Hub» на підтримку зниклого 24 травня 2016 року в окупованому Криму члена виконавчого комітету Всесвітнього конгресу кримських татар, член Бахчисарайського регіонального меджлісу Ервіна Ібрагімова.

Матч був організований за підтримки Меджлісу кримськотатарського народу, правозахисної організації КримSOS і громадських активістів і відбувся на базі спорткомплексу КНУ ім. Т. Шевченка, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на агентство QHA.

Таким чином ініціатори разом з кримськотатарськими футболістами висловили свою підтримку ініціативі Ервіна Ібрагімова по популяризації цього виду спорту в Криму. Він захоплювався футболом і в рамках своєї роботи в Бахчисарайському регіональному меджлісі регулярно організовував футбольні турніри.

Крім того, як заявив глава Меджлісу, народний депутат України Рефат Чубаров, матч покликаний показати солідарність кримських татар.

«Це солідарність кримських татар один з одним. Це солідарність з Ервіном, про долю якого ми нічого не знаємо. Це кримські татари, які об’єднані одним болем, однією долею і одними надіями», – сказав Рефат Чубаров.

Фото: qha.com.ua

За словами заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза, матч на підтримку Ервіна Ібрагімова є частиною щоденної боротьби кримськотатарського народу за повернення Криму.

«Кожен, хто вважає себе кримським татарином, повинен пам’ятати ті жертви, які приносить народ за звільнення Криму. І молодь, і ми ніколи не забували про той день і будемо прикладати всі сили щоб його знайти, і щоб весь народ боровся за таких як Ервін. Сьогоднішній турнір – це частина боротьби, яка триває кожен день», – зазначив Ахтем Чийгоз.

Матч завершився з рахунком 2:2.

Фото: Facebook Ayshe Umerova

Як повідомлялося, ввечері 24 травня 2016 року в Бахчисараї був викрадений член Координаційної ради Всесвітнього конгресу кримських татар, член Бахчисарайського регіонального меджлісу, 30-річний Ервін Ібрагімов. Камера відеоспостереження на будівлі магазину одного з кримськотатарських підприємців зафіксувала, як кілька невідомих осіб у формі російської ДПС, насильно саджають Ібрагімова в мікроавтобус.

«Слідче управління Следкома РФ по Республіці Крим» лише на третій день після зникнення Ібрагімова оголосило його в розшук. Родичі Ібрагімова і члени Меджлісу вважають, що його викрали російські спецслужби для залякування кримських татар і «незгодних».

Прокуратура АР Крим відкрила за фактом викрадення кримськотатарського активіста кримінальне провадження за ст. 115 КК України.

До того як Ібрагімов пропав, Уповноважений президента України у справах кримських татар Мустафа Джемілєв пропонував йому очолити свій секретаріат.

Голова Меджлісу Рефат Чубаров звернувся до міжнародних організацій із закликом вжити всіх необхідних заходів для ефективного розслідування всіх обставин викрадення Ервіна Ібрагімова і притягнення винних до відповідальності за цей злочин.