Прокуратура АРК скерувала до судів 87 обвинувальних актів за злочини проти основ нацбезпеки – Мамедов

Новини
Прокурор АРК Гюндуз Мамедов Фото: investigator.org.ua

На сьогодні прокуратура Автономної Республіки Крим скерувала до судів 87 обвинувальних актів за вчинення злочинів проти основ національної безпеки.

Про це народним депутатам повідомив прокурор АРК Гюндуз Мамедов, доповідаючи про результати роботи відомства в умовах окупації, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прокуратури.

За його словами, у провадженні слідчих правоохоронних органів Криму знаходиться низка актуальних кримінальних проваджень за фактами вчинення державної зради колишніми працівниками правоохоронних та інших державних органів, до яких відносяться ГУ Міністерства доходів в АР Крим та Севастополі, ГУ МВС України в АР Крим, територіальне відділення Антимонопольного комітету в АР Крим, Управління Державної пенітенціарної служби України в АР Крим та Севастополі та інші.

«На сьогоднішній день до судів в порядку спеціального досудового розслідування та досудового розслідування у кримінальних провадженнях, розпочатих за фактами вчинення злочинів проти основ національної безпеки, скеровано 87 обвинувальних актів», – сказав Гюндуз Мамедов.

Він уточнив, що 62 обвинувальні акти за вчинення державної зради скеровано до судів стосовно колишніх депутатів Верховної Ради АРК, 20 – стосовно депутатів Севастопольської міської ради, 1 – стосовно колишнього депутата Сімферопольської міської ради, 2 – стосовно колишніх прокурорів, а також обвинувальний акт стосовно заступника «міністра спорту Республіки Крим».

«З останніх резонансних кримінальних проваджень прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням за підозрою у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки, а саме: державної зради та посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, колишнього «міністра охорони здоров’я Республіки Крим», депутата Євпаторійської міської ради, керівника кримського відділення російського громадського руху «Волонтеры победы» та керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського. Наразі тривають експертизи, після отримання результатів будуть складені обвинувальні акти, які підуть у суди», – додав прокурор АРК.

Також, Гюндуз Мамедов повідомив, що на сьогодні встановлено понад 1000 осіб, які перейшли на роботу в незаконно створені правоохоронні органи і органи державної влади в окупованому Криму.