Суд у Херсоні продовжив арешт Михальчевському

Новини
Колишній «міністр охорони здоров'я Криму» Петро Міхальчевський у Херсонському міськсуді Фото: RFE/RL

Херсонський міський суд продовжив до 5 липня термін тримання під вартою колишньому «міністру охорони здоров’я Криму» Петру Михальчевському, підозрюваному в державній зраді.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-служби суду.

Як зазначається, 21 червня слідчийсуддя Херсонського міськсуду Галина Радченко розглянула клопотання слідчого Головного управління СБУ в АРК про продовження строку тримання під вартою колишньому «міністру охорони здоров`я Криму».

«Ухвалою слідчого судді від 21 червня 2018 року клопотання слідчого було задоволено та продовжено строки тримання під вартою до 05 липня 2018 року», – повідомили у прес-службі.

Відповідно до клопотання слідчого, Міхальчевський підозрюється у тому, що брав безпосередню участь у створенні окупаційних органів влади на території півострова Крим, в порушення чинного законодавства України сприяв підпорядкуванню системи охорони здоров’я Автономної Республіки Крим нелегітимній владі Російської Федерації та ін. за ч.1 ст.111 КК України.

Суддя Херсонського міського суду Галина Радченко Фото: RFE/RL

Нагадаємо, 5 січня 2018 року СБУ повідомила, що виявила в Києві колишнього «міністра охорони здоров’я Криму» Петра Міхальчевського і провела обшук в місці його проживання. У нього було вилучено паспорт громадянина РФ, «службове посвідчення» за підписом «глави» Криму Сергія Аксенова та інші документи, що підтверджують його співпрацю з окупаційною «владою» Криму. Міхальчевський підписав вручену йому підозру в скоєнні злочину за ст. 111 КК України (державна зрада).

8 січня Херсонський міський суд обрав запобіжний захід Міхальчевському у вигляді утримання під вартою строком на один місяць. 24 квітня Херсонський міськсуд продовжив арешт Міхальчевському до 24 червня.

Координатор Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник зазначила, що Міхальчевський може бути причетний до дискримінації кримчан. Очолюючи «міністерство охорони здоров’я» на півострові в 2014 році, він проводив політику доступності медичної допомоги тільки власникам паспорта Росії.

Слідство опрацьовує і факти, опубліковані в матеріалі Центру журналістських розслідувань щодо участі Міхальчевського в політичний діяльності в окупованому Криму. Екс-«міністр» виявився одним із засновників Кримського регіонального відділення російської політичної партії «Патриоты России». Її кримський осередок був терміново створений влітку 2014 року – напередодні вересневих «виборів» до «Госсовєта Криму».

Міхальчевський був «міністром охорони здоров’я» окупованого Криму з 28 лютого по 10 червня 2014 року.