У Сімферополі «суд» розгляне клопотання про умовно-дострокове звільнення Балуха

Новини
Володимир Балух в «Роздольненському райсуді Криму», 22 червня 2018 р Фото: Facebook Заир Смедля

В окупованому Криму в понеділок, 25 червня, в «Желєзнодорожний райсуд» Сімферополя розгляне клопотання захисту про умовно-дострокове звільнення голодуючого в СІЗО українського активіста Володимира Балуха у справі про «зберігання боєприпасів».

Про це повідомляє Кримська правозахисна група (КПГ), передає Центр журналістських розслідувань.

«У «Желєзнодорожному районному суді» Сімферополя 25 червня 2018 року призначено судове засідання, на якому мають розглядати клопотання захисту українського патріота Володимира Балуха про його умовно-дострокове звільнення (УДЗ) у «справі про патрони». Початок засідання об 11 годині», – йдеться в повідомленні.

Правозахисники нагадали, що Балуха звинуватили в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухових речовин, які нібито були знайдені на горищі його будинку. Активіст свою провину не визнав. 16 січня 2018 року «Роздольненський районний суд» засудив його до 3 років і 7 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні і штрафу в розмірі 10 тис. руб.

««Суддя» при повторному розгляді знову проігнорувала докази невинності українця і факти фальсифікації доказів у справі проти нього. Стосовно Балуха справи мають явні ознаки політичного переслідування», – відзначили в КПГ.

Як повідомлялось, 16 сiчня 2018 року в Криму «Роздольненський районний суд» засудив фермера Володимира Балуха, який підняв над своїм будинком український прапор, до 3 років і 7 місяців колонії-поселення і штрафу в розмірі 10 рублів за фальсифікованим обвинуваченням в нібито «зберіганні боєприпасів» .

14 березня 2018 року «Верховний суд Криму» змінив в частині покарання вирок Балуху, зменшивши йому термін покарання на 2 місяці. 19 березня активіст оголосив безстрокове голодування через незаконний вирок.

«Роздольненський районний суд» розглядає ще одну кримінальну справу проти Балуха, яку порушили порушили 22 серпня 2017 року нібито за напад на начальника Роздольненського ІТТ, який сам ображав і вдарив українця. Володимира Балуха обвинувачують за ч.2 ст.321 КК РФ (дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства).

22 червня на засіданні «Роздольненського районного суду» в ході допиту дуже виснажений Володимир Балух розповів про постійні провокації з боку адміністрації СІЗО Сімферополя, де він утримується. Він повідомив, що вирішив посилити голодування і перейти тільки на воду.