Захист оскаржить новий «вирок» українському активісту Балуху – Дінзє

Новини
Адвокат Ольга Динзє Фото: Facebook Крымская солидарность

Захист «в обов’язковому порядку» оскаржить новий «вирок» «Роздольненського районного суду» окупованого Криму голодуючому українському активісту Володимиру Балуху, якому за сукупністю двох кримінальних справ присудили 5 років позбавлення волі в колонії загального режиму і штраф в сумі 10 тис рублів.

Про це повідомила російський адвокат Ольга Дінзє в відеокоментарі, опублікованому на сторінці в Facebook громадського об’єднання «Кримська солідарність», передає Центр журналістських розслідувань.

«Сторона захисту звичайно ж буде оскаржувати вирок. Ми вважаємо вирок незаконним і необгрунтованим. Ми в дебатах висловили в повній мірі свою позицію щодо пред’явленого обвинувачення і просили виправдати Балуха. Крім того, сторона захисту просила в разі винесення обвинувального вироку призначити покарання окремо від раніше винесеного вироку, оскільки у Балуха мало бути розглянуто клопотання про умовно-дострокове звільнення. Однак «Роздольненський суд», знаючи про ці обставини, призначив оголошення вироку на 5 липня, тоді як у нас повинно було бути розглянуто клопотання про УДЗ, і виніс вирок за сукупністю покарань», – сказала Дінзє.

Вона також повідомила, що на сьогоднішній день стан здоров’я Володомира Балуха, який голодує вже 109 днів, задовільний. «Він почувається набагато краще, незважаючи на триваюче голодування», – додала адвокат.

Як повідомлялось, 5 липня в Криму «Роздольненський районний суд» засудив Володимира Балуха у «справі про дезорганізацію діяльності Роздольненського ІТТ» до 3 років колонії загального режиму. За сукупністю з попередньою справою про «зберігання боєприпасів» активіста засудили до 5 років в колонії загального режиму і штрафу 10 тис рублів.

МЗС України висловив Росії протест через винесення «судом» окупованого Криму нового «вироку» українському активісту Володимиру Балуху та закликали міжнародних партнерів вплинути на Кремль задля звільнення українця.

Нагадаємо, 16 сiчня 2018 року в Криму «Роздольненський районний суд» засудив фермера Володимира Балуха, який підняв над своїм будинком український прапор, до 3 років і 7 місяців колонії-поселення і штрафу в розмірі 10 рублів за фальсифікованим обвинуваченням в нібито «зберіганні боєприпасів».

14 березня 2018 року «Верховний суд Криму» змінив в частині покарання вирок Балуху, зменшивши йому термін покарання на 2 місяці. 19 березня активіст оголосив безстрокове голодування через незаконний вирок.