У Криму «суд» засудив українського активіста Балуха до 5 років колонії

Новини
Володимир Балух в «Роздольненському райсуді Криму» Фото: Facebook Заир Смедля

В окупованому Криму «Роздольненський районний суд» у четвер, 5 липня, засудив українського активіста Володимира Балуха у «справі про дезорганізацію діяльності Роздольненського ІТТ» до 3 років колонії загального режиму. За сукупністю з попередньою справою про «зберігання боєприпасів» активіста засудили до 5 років в колонії загального режиму і штрафу 10 тис рублів.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група, передає Центр журналістських розслідувань.

««Суддя» Тетяна Пиркало присудила три роки позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму. Балуха «суд» визнав винним за статтею ст.321 ч.2 КК РФ (дезорганізація діяльності закладу, яке забезпечує ізоляцію від суспільства). За сукупністю з минулою кримінальною справою – це 5 років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму і штраф 10 тис. рублів», – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 2 липня звинувачення запросило для Балуха 4 роки позбавлення волі у «справі про дезорганізацію діяльності Роздольненського ІТТ», а з урахуванням попередньої кримінальної справи – 6 років в колонії загального режиму і штраф в сумі 10 тис. рублів. «Суд» оголосить «вирок» 5 липня.

Нагадаємо, 16 сiчня 2018 року в Криму «Роздольненський районний суд» засудив фермера Володимира Балуха, який підняв над своїм будинком український прапор, до 3 років і 7 місяців колонії-поселення і штрафу в розмірі 10 рублів за фальсифікованим обвинуваченням в нібито «зберіганні боєприпасів» .

14 березня 2018 року «Верховний суд Криму» змінив в частині покарання вирок Балуху, зменшивши йому термін покарання на 2 місяці. 19 березня активіст оголосив безстрокове голодування через незаконний вирок.

«Роздольненський районний суд» розглядає ще одну кримінальну справу проти Балуха, яку порушили порушили 22 серпня 2017 року нібито за напад на начальника Роздольненського ІТТ, який сам ображав і вдарив українця. Володимира Балуха обвинувачують за ч.2 ст.321 КК РФ (дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства).

На 25 день повної відмови від прийому їжі громадський захисник українця, архієпископ Климент переконав Балуха вживати мінімальний набір продуктів (дві склянки вівсяного киселю, 50-70 грамів сухарів з чорного хліба і чай з медом), щоб уникнути «небезпечних для життя процесів».

22 червня на засіданні «Роздольненського районного суду» в ході допиту дуже виснажений Володимир Балух розповів про постійні провокації з боку адміністрації СІЗО Сімферополя, де він утримується. Він повідомив, що вирішив посилити голодування і перейти тільки на воду.