Вишинському повідомлено про підозру у незаконному поводженні зі зброєю – прокуратура АРК

Новини
Кирило Вишинський у Апеляційному суді Херсонської області Фото: investigator.org.ua

Підозрюваному в держзраді керівнику інформресурсу «РИА Новости-Украина» Кирилу Витшинському, який перебуває під арештом, в п’ятницю, 6 липня, додатково повідомлено про підозру у незаконному поводженні зі зброєю.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прокуратури АРК.

«06.07.2018 року прокуратурою Автономної Республіки Крим та слідчим відділом ГУ СБУ в Автономній Республіці Крим (з дислокацією в м.Херсон) Вишинському К.В. повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.263 (незаконне придбання, зберігання вогнепальної зброї та бойових припасів) КК України», – йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що 6 червня в ході проведених обшуків в Києві в орендованому індивідуальному банківському сейфі Вишинського було виявлено та вилучено пістолет та набої до нього.

«За результатами судово-балістичної експертизи, вказаний пістолет є вогнепальною зброєю – самозарядним нарізним пістолетом моделі «FN Browning M1906»», – вказали у прокуратурі АРК.

За даними слідства, дану зброю підозрюваний незаконно, без належних дозволів, придбав у невстановлених осіб.  

Вилучений у банківському сейфі Кирила Вишинського пістолет FN Browning M1906 Фото: ark.gp.gov.ua

Нагадаємо, 15 травня 2018 року співробітники СБУ спільно з прокуратурою АРК розкрили діяльність в Україні мережі медіаструктур, підконтрольних Росії. Правоохоронці провели обшуки в офісі українського підрозділу російського інформагентства «РИА Новости-Украина». В ході проведення обшуків у керівника «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського був знайдений паспорт громадянина РФ, а також російські державні нагороди, зокрема медаль РФ «За повернення Криму».

Вишинському повідомили про підозру у державній зраді. Його затримали.

17 травня Херсонський міський суд обрав запобіжний захід Вишинському у вигляді тримання під вартою на 60 діб до 13 липня без права внесення застави.

1 червня Апеляційний суд Херсонської області відхилив апеляційну скаргу на арешт Кирила Вишинського. В ході судового засідання він заявив про своє бажання вийти із українського громадянства. З відповідним проханням Вишинський звернувся до президента України Петра Порошенка.