США збережуть у секреті подробиці нових санкцій проти РФ до моменту їх введення

Новини
санкции

США не мають наміру давати докладні роз’яснення про новий блоці санкцій проти Росії аж до моменту їх введення.

Про це заявила представник Держдепартаменту США Хізер Нойерт, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на Інтерфакс-Україна.

«Як ви добре знаєте, ми не даємо заздалегідь даних про санкції. Ми слідували законам, коли оголосили про санкції вчора. І ми, звичайно, будемо слідувати законам надалі», – сказала Нойерт.

За її словами, введення санкцій не означає, що США не хочуть продуктивних відносин з Росією.

«Росія – велика країна. Ми – теж», – підкреслила вона.

На думку представника Держдепу, обмежувальні заходи можуть допомогти знайти шлях до продуктивного діалогу з Москвою.

«Санкції – це інструмент, який може підштовхнути інші країни до більш правильної поведінки», – сказала Нойерт, говорячи про Росію.

Держдепартамент США оголосив про введення з 22 серпня нових санкцій проти РФ через застосування хімічної зброї при отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів в Великобританії.

6 квітня США ввели санкції проти 24 російських олігархів і державних чиновників, а також проти 15 юридичних осіб – фінансових установ, державних і приватних компаній Росії, в рамках закону «Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій» (CAATSA) за втручання в 2016 року в американські вибори.

11 червня Мінфін США ввів санкції проти трьох росіян, трьох російських компаній і двох пов’язаних з ними структур, які базуються за кордоном РФ через кібератаки відповідно до закону CAATSA.

30 липня президент Дональд Трамп заявив, що санкції США проти РФ збережуться в тому вигляді, в якому вони існують зараз.

Як повідомлялось, група сенаторів Конгресу США, як від республіканців, так і від демократів, запропонувала законопроект, який передбачає посилення санкцій проти Росії за спроби втручання у американські вибори, а також за дії в Сирії та Україні.