«Депутат Євпаторійської міськради» Осьмінін визнав себе винним і засуджений до 5 років умовно

Новини
Сергій Осьмінін в Херсонському міському суді, 5 квітня 2018 р Фото: RFE/RL

«Депутат» так званої «Євпаторійської міськради» Сергій Осьмінін уклав угоду з прокурором про визнання себе винним у посяганні на територіальну цілісність України. Суд в Києві затвердив угоду та призначив йому покарання у вигляді 5-ти років позбавлення волі з 3-х річним випробним терміном. У прокуратурі АРК кажуть, що Осьмінін може безперешкодно виїхати до окупованого Криму

Про це Центру журналістських розслідувань повідомили у прокуратурі АРК.

«Деснянським районним судом м. Києва винесено обвинувальний вирок, яким затверджено угоду про визнання винуватості, укладену прокурором з обвинуваченим, громадянином України – депутатом так званого незаконно утвореного органу «Евпаторийский городской совет» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та призначено останньому покарання у вигляді 5-ти років позбавлення волі з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку тривалістю в 3 (три) роки не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, умовами укладання угоди є беззастережне визнання обвинуваченим Осьмініним своєї винуватості у вчиненні злочину, активне сприяння розкриттю злочину, відсутність обставин, що відповідно до КК України обтяжують покарання.

Як пояснили в прокуратурі АРК, Осьмінін не обмежений у пересуванні та може безперешкодно виїхати на окуповану територію Криму.

Як повідомлялось, співробітники СБУ затримали в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Чаплинка» на адмінкордоні з Кримом екс-депутата Євпаторійської міськради, активного учасника так званої «самооборони Криму» Сергыя Осьмініна, який у вересні 2014 року був «обраний» в створену окупантами «міськраду» Євпаторії. Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Осьміні є гендиректором ТОВ «Машсервіс», яке займається маршрутними пасажирськими перевезеннями в Євпаторії. Підприємство діє з 1998 року. Після окупації Криму було зареєстровано в російському держреєстрі 16 жовтня 2014 року.

5 квітня біля Херсонського міськсуду в група невідомих осіб намагалася відбити у співробітників СБУ Осьмініна, якого привезли в суд для обрання запобіжного заходу.

27 липня прокуратура АРК направила до суду обвинувальний акт стосовно «депутата» «Євпаторійської міськради» Сергія Осьмініна у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України.