Засуджена умовн кримчанка Юревич (Одновол) не може виїжджати за межі України – прокуратура АРК

Новини
Олена Юревич (Одновол) в Херсонському міському суді, 19 червня 2018 р Фото: RFE/RL

Кримчанка Олена Юревич (Одновол), яка визнала себе винною в посяганні на територіальну цілісність України і засуджена до 3 років і 3 місяців позбавлення волі з 3-х річним випробним терміном, буде відбувати покарання на підконтрольній Україні території і не має права без дозволу виїжджати з країни.

Про це агентству Укрінформ повідомили в прокуратурі АРК, передає Центр журналістських розслідувань.

«Умовний термін – з тих підстав, що вона знаходиться в стані вагітності зараз. Також було укладено угоду, вона визнала свою провину в скоєнні інкримінованого їй злочину, а також співпрацювала зі слідством по іншим моментам щодо викриття осіб. Відбувати умовне покарання вона буде в Україні», – відзначили в прес-службі відомства.

У прокуратурі АРК вказали, що в разі, якщо Юревич (Одновол) порушить умови випробного терміну, відповідно до статті 76 КК України вона буде відбувати покарання вже не умовно.

«Вона без дозволу не має права виїжджати за межі країни, за межі міста – тільки з дозволу. Буде встановлено місце проживання, і фактично будь-яке переміщення буде контролюватися відповідними органами», – додали у відомстві.

Олена Юревич (Одновол) знаходиться на восьмому місяці вагітності.

Нагадаємо, 23 квітня 2018 року співробітники головного управління СБУ в АРК затримали на адмінкордоні з окупованим Кримом в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Чонгар» кримчанку Олену Юревич (Одновол), яка, за даними слідства, займалася агітацією і збором підписів на підтримку Володимира Путіна на «виборах» президента РФ на півострові. Юревич (Одновол) є одним з керівників кримського відділення Всеросійського громадського руху «Волонтери перемоги»

Прокуратура АРК повідомила Юревич (Одновол) про підозру у вчиненні державної зради за ч.1 ст.111 КК України.

25 квітня Херсонський міськсуд заарештував Юревич (Одновол) на 60 діб без права внесення застави – до 21 червня 2018 року. 19 червня суду подовжив їй термін утримання під вартою на 60 діб – до 17 серпня 2018 року.

У кінці липня прокуратура АРК скерувала до суду для визначення підсудності та подальшого розгляду по суті обвинувальний акт щодо кримчанки Олени Юревич (Одновол).

16 серпня Деснянський райсуд Києва засудив Юревич (Одновол) до 3 років та 3 місяців позбавлення волі з 3-х річним випробним терміном. Вона уклала угоду з прокурором та визнала себе винною у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України за ч. 1 ст. 110 КК України.