Громада Стрілкового домоглась початку ремонту вулиці Центральної, зупинивши роботи на «царській дорозі»

Новини
Стрелковое
Фото: investigator.org.ua

Після двох днів протестів жителів села Стрілкове проти початку будівництва «царської дороги» на Арабатській стрілці влада Херсонщини розпорядилася розпочати підготовчі роботи для ремонту соціально важливої ​​дороги по вулиці Центральній. Однак проект будівництва членам громади не надали.Про це Центру журналістських розслідувань повідомила мешканка Стрілкового Лариса Шаймарданова.

«Ми прийшли о 9 ранку, вони пригнали каток, але поки нічого не роблять, просто розмічають дорогу. Ми підійшли до виконроба, я попросила проект показати. Вчора їм обіцяли електронною поштою надіслати проект. Він сказав, що нічого не прислали, а як вони розмічають і будуватимуть – не зрозуміло», – сказала Шаймарданова.

За її словами, виконроб назвався Артуром Вартаняном і повідомив, що представляє компанію «Дорлідер». Генпідрядником будівництва дороги по вулиці Береговій в Стрілковому, яку прозвали «царською дорогою», є підприємство «Полтавабудцентр», пов’язане з умовною групою компаній «Дорлідер» одеситів Амирханян – братів Араїка і Армена, їх батька Хачика і його племінника Едіка Амірханяна. Підприємство є фігурантом декількох кримінальних проваджень, відкритих СБУ.

1 жовтня місцеві жителі Стрілкового перекрили дорогу і не дозволили почати будівництво по вулиці Береговій, де в пляжній зоні отримали земельні ділянки чиновники, депутати і податківці, поки не почнеться будівництво дороги в центрі села, де знаходяться соціально важливі для об’єкти – школа, дитячий сад, лікарня, опорний пункт поліції і автостанція.

На зустрічі з членами громади голова Генічеської районної державної адміністрації Олександр Воробйов заявив, що будівництво дороги по вулиці Центральній розпочнеться з 2 жовтня.

«Проект сьогодні вже з Києва надійшов до Херсона, і вночі він буде у вас. Завтра з 10 ранку почнеться будівництво. 1,5 мільйони вже на рахунку підрядника», – сказав Воробйов.

Відео: видання «Новый визит»

Нагадаємо, Центр журналістських розслідувань в матеріалі ««Царська дорога» для володарів пляжів Арабатки» повідомляв, що попри те, що у Стрілковому немає жодної асфальтованої вулиці, з херсонського обласного бюджету виділено 85 млн гривень для будівництва дороги на вулиці, де отримали земельні ділянки чиновники, депутати і податківці. Серед них – голова Генічеської РДА Олександр Воробйов, на дружину якого записаний будинок, побудований в 50 метрах від моря.

Жителі села провели сход і розпочали збір підписів під зверненням до голови Херсонської ОДА з вимогою будувати в першу чергу дорогу на вул. Центральній, де розміщені аптеки, пошта, школа, дитсадок, сільрада, опорний пункт поліції, ринок, магазини, автовокзал, лікарня, тобто, заклади і установи, якими користуються члени громади Стрілкового.

17 серпня голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв зустрівся з мешканцями села Стрілкове. Зустріч закінчилась безрезультатно, громада не погодилась на підписання меморандуму з владою.