У ВМСУ засекретили багатомільйонну угоду з «Кузнею на Рибальському» Порошенка

Новини
Фото: novynarnia.com

Військова частина А0456 Військово-Морських Сиіл України засекретила багатомільйонну угоду з ремонту корабельних двигунів, укладену у вересні з ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському», що належить президентові Петру Порошенку і його соратнику, нардепу Ігорю Кононенку.

Про це повідомляє видання Економічна правда з посиланням на главу експертної організації StateWatch Гліба Канівського, який отримав письмову відповідь з військової частини, передає Центр журналістських розслідувань.

«Інформація, викладена в договорі (та деяких додатках до нього), що укладено між військовою частиною А0457 та ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» 17.09.2018 має гриф секретності «таємно»», – йдеться в листі.

На думку Канівського, гриф «секретно» фактично унеможливлює дізнатися, скільки всього грошей отримає «Кузня на Рибальському» з держбюджету перед продажем групі Сергія Тігіпка, однак такий контракт точно підвищить ціну продажу.

1 жовтня Гліб Канівський повідомив, що ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» отримав 22,9 млн гривень передоплати за ремонт двигунів військового корабля.

Як повідомлялось, Фонд «Прайм Ессетс Кепітал», який управляє активами президента України Петра Порошенка, знайшов покупця для ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» в Києві, що належить гаранту. Учасники угоди очікують дозвіл Антимонопольного комітету України. У разі надання такого дозволу угоду буде підписано. Угоду супроводжує аудиторська компанія Ernst & Young.

Фонду «Прайм Ессетс Капітал» належить 82,5% акцій ПАТ «Завод «Кузня на Рибальському». Ще 11,5% акцій підприємства належить ПАТ «Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд «ВІК» соратника Порошенко, народного депутата Ігоря Кононенко.

Перед продажем ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальскому» нерухомість підприємства передали компанії «Буд-Реновація», кінцевими бенефіціарними власниками якого також є Порошенко і Кононенко.

Група «ТАС» Сергія Тігіпка підтвердила інформацію про досягнення попередньої домовленості про покупку «Завод «Кузня на Рибальському». Вартість і терміни завершення угоди не розголошуються.

19 жовтня АМКУ проінформував, що надав дозвіл Сергію Тігіпку на придбання понад 50% акцій ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському», яке належить президенту Петру Порошенко і його соратнику нардепу БПП Ігору Кононенку.