Адвокат Полозов став представником сім’ї викраденого в Криму Ервіна Ібрагімова

Новини

Адвокат Микола Полозов став представником сім’ї викраденого в окупованому Криму активіста, члена Меджлісу кримськотатарського народу Ервіна Ібрагімова.

Про це Полозов повідомив під час виступу на 28-й акції, присвяченій жертвам насильницьких зникнень в окупованому Криму під Посольством РФ у Києві, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на КримSOS.

«Деякий час тому я прийняв доручення від батька Ервіна Ібрагімова на ведення цієї справи», – заявив Микола Полозов.

Адвокат найближчим часом планує ознайомитися з матеріалами і визначитися зі стратегією ведення справи.

У п’ятницю, 26 жовтня, в Києві під російським посольством пройшла 28-я акція, присвячена жертвам насильницьких зникнень в окупованому РФ Криму, під назвою «Злочин і кара».

Як повідомлялося, ввечері 24 травня 2016 року в Бахчисараї був викрадений член Координаційної ради Всесвітнього конгресу кримських татар, член Бахчисарайського регіонального меджлісу, 30-річний Ервін Ібрагімов. Камера відеоспостереження на будівлі магазину одного з кримськотатарських підприємців зафіксувала, як кілька невідомих осіб у формі російської ДПС, насильно саджають Ібрагімова в мікроавтобус.

«Слідче управління Следкома РФ по Республіці Крим» лише на третій день після зникнення Ібрагімова оголосило його в розшук. Родичі Ібрагімова і члени Меджлісу вважають, що його викрали російські спецслужби для залякування кримських татар і «незгодних».

Прокуратура АР Крим відкрила за фактом викрадення кримськотатарського активіста кримінальне провадження за ст. 115 КК України.

До того як Ібрагімов пропав, Уповноважений президента України у справах кримських татар Мустафа Джемілєв пропонував йому очолити свій секретаріат.

Голова Меджлісу Рефат Чубаров звернувся до міжнародних організацій із закликом вжити всіх необхідних заходів для ефективного розслідування всіх обставин викрадення Ервіна Ібрагімова і притягнення винних до відповідальності за цей злочин.