У Керчі замінували політехнічний коледж, в якому в жовтні сталася стрілянина і вибух – ЗМІ

Новини

В окупованій Керчі повідомили про евакуацію студентів і викладачів через загрозу мінування будівлі політехнічного коледжу, де 17 жовтня сталося масове вбивство.

За інформацією місцевих ЗМІ, до будівлі коледжу стягнули сили рятувальників і російської поліції, передає Центр журналістських розслідувань.

«На вулиці стоять діти і викладачі. Багато вже пішли додому. Біля корпусу, де стався вибух, також працюють співробітники поліції, ГИБДД і МНС. Машин швидкої допомоги немає », – повідомляє сайт «Керч ФМ».

Керченський сайт «Керчь мой город» пише, що, за словами студентів, в будівлі коледжу «спрацювала тривожна кнопка», з корпусу по Войкова, 5, вивели всіх учнів, дітям повідомили, що вони можуть йти додому.

Нагадаємо, в Керчі батьки дітей, які постраждали в результаті вибуху і стрілянини в політехнічному коледжі, стверджують, що не можуть отримати компенсації.

47 осіб, які постраждали в результаті стрілянини і вибуху в Керченському політехнічному коледжі, проходять лікування в лікарнях, розташованих у Криму та РФ. У лікарнях Криму залишаються 14 підлітків і 11 дорослих.

Як повідомлялось, 17 жовтня в окупованому Криму в Керченській політехнічному коледжі стався вибух та стрілянина. Слідчими органами «Головного слідчого управління Слідчого комітету РФ по Республіці Крим» було порушено кримінальну справу за фактом вибуху за ознаками злочину, передбаченого ст.205 КК РФ (терористичний акт).

Як заявили в Слідчому комітеті РФ, вибух і стрілянину в коледжі в Керчі влаштував 18-річний студент навчального закладу Владислав Росляков, який потім застрелився. У зв’язку з цим кримінальну справу, порушену за ст.205 КК РФ (теракт), було перекваліфіковано на ч.2 ст.105 КК РФ (вбивство двох і більше осіб загальнонебезпечним способом).

На ранок 18 жовтян кількість загиблих в результаті вибуху і стрілянини в Керченському політехнічному коледжі склала 20 людей, шестеро з них неповнолітні. Названі їхні імена, включаючи підозрюваного в організації нападу. Однак пізніше в цей же день під час евакуації на борту літака померла поранена 17-річна студенка і кількість жертв трагедії збільшилась до 21.

Про невідповідності офіційних версій трагедії та замовчування суттєвих деталей – читайте у матеріалі «Розстріл у Керчі: питання без відповідей».