США ввели нові санкції відносно РФ

Новини
санкции

США ввели санкції проти РФ за сприяння в поставках нафти з Ірану для уряду Сирії.

Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів США, передає Центр журналістських розслідувань.

У списку санкцій спискок внесли три російські організації: «Мир бизнес банк», компанії Global Vision Group і «Промсырьеимпорт». Також санкції наклали на шістьох фізичних осіб, в тому числі першого заступника гендиректора «Промсырьеимпорта» Андрія Догаева.

Вашингтон має намір припинити програми надання фінансової та іншої допомоги відновленню тих районів Сирії, в яких присутні війська Ірану і РФ.

5 листопада набули чинності відновлені санкції США проти Ірану, які були скасовані в рамках ядерної угоди 2015 року.

Нагадаємо, 2 березня 2018 року Дональд Трамп продовжив ще на рік дію указу президента США від 2014 року, відповідно до якого були введені санкції щодо Росії через анексію Криму та агресію на Донбасі.

30 липня 2018 року президент Дональд Трамп заявив, що санкції США проти РФ збережуться в тому вигляді, в якому вони існують зараз.

18 червня 2018 року Рада ЄС продовжила заборону на інвестиції в економіку окупованого Криму ще на рік – до 23 червня 2019 року. Санкції включають в себе заборони на імпорт в ЄС товарів з Криму і Севастополя, інвестиції в Крим і Севастополь та послуги, пов’язані з туристичною діяльністю в Криму і Севастополі. Крім того, заборонено експорт з ЄС низки товарів і технологій в Крим і Севастополь для транспортного, телекомунікаційного та енергетичних секторів, а також для нафтогазової та гірничої галузей.

5 липня 2018 року Рада ЄС продовжила на шість місяців – до 31 грудня 2018 року – економічні санкції проти Росії за її дії, що дестабілізують ситуацію в Україні.

13 вересня Рада Євросоюзу прийняла рішення продовжити до 15 березня 2019 року санкції проти 155 фізичних осіб та 44 компаній з Росії за дії, які підривають і загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України.