У Криму «суд» відхилив апеляцію на арешт активіста Мемедемінова

Новини
Наріман Мемедемінов Фото: Facebook Nariman Memedeminov

«Верховний суд» окупованого Криму у п’ятницю, 11 січня, відхилив апеляційну скаргу на продовження арешту активісту та громадському журналісту Наріманом Мемедемінову, якого ФСБ звинувачує в нібито публічних закликах до терористичної діяльності.

Про це повідомляє громадське об’єднання «Кримська солідарність» в Facebook, передає Центр журналістських розслідувань.

«Судове засідання завершилося. Рішення суду не змінилося», – йдеться в повідомленні.

За інформацією активістів, Мемедемінов брав участь в засіданні по конференцзв’язку із СІЗО Сімферополя.

«Наріман Мемедемінов передає народу великий привіт, дякує за підтримку, листи і листівки, які йому надсилають», – розповіли в «Кримській солідарності».

Як повідомлялось, 22 березня 2018 року в окупованому Криму російські силовики в селі Холмовка Бахчисарайського району обшукали будинок кримськотатарського активіста, блогера Нарімана Мемедемінова, затримали його і відвезли на допит в «кримське управління ФСБ» в Сімферополі. Активіста обвинуватили в нібито закликах до здійснення терористичної діяльності за ст. 205.2 КК РФ за публікацію на каналі Youtube в 2012-2013 роках новинних відеороликів.

23 березня «Київський районний суд» Сімферополя заарештував Мемедемінова.

23 березня прокуратура АРК відкрила кримінальну провадження за фактом незаконного позбавлення волі Мемедемінова. Прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканності житла) КК України.

МЗС України зажадало від РФ звільнити арештованого Нарімана Мемедемінова.

12 грудня 2018 року «Київський райсуд» Сімферополя продовжив арешт Мемедемінова ще на два місяці – до 18 лютого 2019 року.