Прокуратура АРК завершила досудове розслідування у справі глави «РИА Новости-Украина» Вишинського

Новини
Кирило Вишинський Фото: investigator.org.ua

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проти керівника «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського, обвинуваченого в державній зраді, завершено.

Про це повідомляє прокуратура АРК, передає Центр журналістських розслідувань.

«10 січня 2019 року слідчий відділ Головного управління Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим за дорученням прокуратури Автономної Республіки Крим повідомив Вишинського і його захисникам про закінчення досудового розслідування у кримінальному провадженні та надано доступ до матеріалів досудового розслідування», – йдеться в повідомленні.

27 грудня 2018 року Херсонський міський суд продовжив арешт Вишинського до 27 січня 2019 року.

Нагадаємо, 15 травня 2018 року співробітники СБУ спільно з прокуратурою АРК розкрили діяльність в Україні мережі медіаструктур, підконтрольних Росії. Правоохоронці провели обшуки в офісі українського підрозділу російського інформагентства «РИА Новости-Украина». В ході проведення обшуків у керівника «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського був знайдений паспорт громадянина РФ, а також російські державні нагороди, зокрема медаль РФ «За повернення Криму».

Вишинському повідомили про підозру у державній зраді. Його затримали.

17 травня Херсонський міський суд обрав запобіжний захід Вишинському у вигляді тримання під вартою на 60 діб до 13 липня без права внесення застави.

1 червня Апеляційний суд Херсонської області відхилив апеляційну скаргу на арешт Кирила Вишинського. В ході судового засідання він заявив про своє бажання вийти із українського громадянства. З відповідним проханням Вишинський звернувся до президента України Петра Порошенка.

6 липня  2018 року Вишинському додатково повідомлено про підозру у незаконному поводженні зі зброєю.

У кінці жовтня прокурор АРК Гюндуз Мамедов повідомив, що прокуратура розраховує через місяць направити в суд обвинувальний акт стосовно керівника «РИА Новости Україна» Кирила Вишинського.

1 листопада Херсонський міськсуд продовжив строк утримання під вартою Кирила Вишинського до 28 грудня.