Дванадцять моряків з палаючих в Чорному морі танкерів доставили в лікарню Керчі

Новини

Дванадцять моряків з танкерів-газовозів CANDY і MAESTRO, що загорілись в Чорному морі в районі Керченської протоки, пізно ввечері 22 січня доставили буксиром в окуповану Керч і розмістили міській лікарні №1. Їхньому життю нічого не загрожує.

Про це повідомляє керченське видання Керчь.ФМ, передає Центр журналістських розслідувань.

«Дванадцять моряків з палаючих газовозів доставили в Керченську лікарню. Всі йшли своїми ногами, ні носилки, ні спецодіяла не знадобились», – пише видання.

У той же час тіла 10 загиблих моряків, які вдалося знайти і підняти з води, відправили до керченського моргу.

Як повідомляє «міністерство охорони здоров’я Криму», всім постраждалим від пожежі на танкерах морякам надається кваліфікована медична допомога. Загрози для їх життя немає.

«Всіх постраждалих госпіталізовано до відділення травматології, знаходяться в задовільному стані і середнього ступеня тяжкості», – йдеться в повідомленні.

Як відзначили в «міністерстві», в лікарні моряки отримали консультації комбустіолога, анестезіолога, хірурга і психолога ГБУЗ РК «Кримський республіканський центр медицини катастроф та швидкої медичної допомоги».

Слідчий комітет РФ опублікував відео палаючих в Чорному морі танкерів-газовозів CANDY і MAESTRO, які пришвартовані один до одного. При цьому MAESTRO вже має значний крен на лівий борт, що вказує на те, що судно заповнюється водою і може затонути.

Як повідомлялося, 21 січня в Чорному морі в районі Керченської протоки на танкері-газовозі MAESTRO (прапор Танзанії, екіпаж 15 чоловік, громадяни Туреччини та Індії) стався вибух під час перевалки газу на другий танкер-газовоз CANDY (прапор Танзанії, екіпаж 17 чоловік, громадяни Туреччини та Індії). Обидва судна загорілися. Моряки змушені були рятуватися, стрибаючи в воду. Загинули щонайменше 10 людей.

Згорілі у Чорному морі неподалік Керченської протоки танкери-газовози CANDY (IMO: 9005479) та MAESTRO (IMO: 8810700) раніше заходили до закритих Україною портів окупованого Криму та займались незаконним перевезенням газу з Керчі до Сірії і Ливану. Вони належать турецькій компанії MILENYUM DENIZCILIK GEMI, яка перебуває у «сірійському санкційному списку США».

У Краснодарському краї РФ слідчими органами Південного слідчого управління на транспорті СК Росії порушено кримінальну справу за фактом загибелі двох і більше осіб на судах в нейтральних водах Чорного моря за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.109 КК РФ (спричинення смерті по необережності двом і більше особам).

В результаті пожежі на танкерах 10 людей вважаються загиблими, 10 – зниклими безвісти, 12 – врятовані.