В Одесі суд залишив під арештом російський танкер «Механик Погодин»

Новини
Фото: vftanker.ru

Апеляційний адмінсуд Одеси залишив без змін рішення від 3 грудня 2018 року, яким було відмовлено судновласнику розблокувати в Херсоні російський танкер «Механік Погодін».

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на представництво президента України в Автономній Республіці Крим.

«Механік Погодін» залишається заблокованим – рішення апеляційного суду. 12 березня 2019 року на П’ятому апеляційному адміністративному суді (м.Одеса) відбулося судове засідання по розгляду апеляційної скарги АТ «Судноплавної компанії» Волзьке пароплавство «на рішення Херсонського окружного адміністративного суду від 3 грудня 2018 року по справі № 2140/1776/18 за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «В.Ф. ТАНКЕР «до Азово-Чорноморському регіональному управлінню Державної прикордонної служби України і Капітану Херсонського морського порту про визнання дій протиправними та зобов’язання вчинити певні дії, скасування рішень.

Представництво президента України в АРК залучено до участі в справі в якості третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідача.

«Рішенням П’ятого апеляційного адміністративного суду в задоволенні апеляційної скарги позивача відмовлено, рішення Херсонського окружного адміністративного суду залишено без змін», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо:

  • 10 серпня 2018 року в Херсонському морському торговому порту правоохоронці виявили та задокументували судно «Механик Погодин» (IMO 9598397) під російським прапором, що належить російській компанії VEB-Leasing OJSC (Санкт-Петербург), пов’язаної з компанією «Внєшекономбанк РФ», що знаходиться під санкціями США.
  • «Механик Погодин» був зафрахтований ТОВ «В.Ф.Танкер» з Нижнього Новгорода і виконував перевезення дизельного пального з Туркменії в Україну за договором фрахту в інтересах канадської компанії Oil Marine Shipping and Chartering Inc. За оцінками українських правоохоронців, орієнтовна вартість російського танкера і його вантажу разом складають близько 7 млн дол. США.
  • За даними російського держреєстру юросіб (ЕГРЮЛ) компанія «В.Ф.Танкер» є засновницею ТОВ «В.Ф.Танкер-Инвест» з Нижнього Новгорода, яка входить до санкційного списку України. Обидві компанії знаходяться у стані реорганізації, після чого припинять свою діяльність, приєднавшись до Акціонерного товариства «Судоходная компания «Волжское пароходство». 
  • Деякі російські судновласники призупинили вантажні перевезення в Україну після того, як танкер «Механик Погодин» під прапором РФ був затриманий в порту Херсона через санкції, введені Україною проти РФ.