В Криму «суд» залишив під арештом кримськотатарського активіста Мемедемінова

Новини
Наріман Мемедемінов Фото: Антон Наумлюк

«Верховний суд» окупованого Криму залишив без змін постанову «Київського районного суду» Сімферополя про продовження терміну арешту кримськотатарському активісту та громадському журналісту Наріману Мемедемінову до 16 травня 2019 року.

Про це Бюро судової інформації повідомили у громадському об’єднанні «Кримська солідарність», передає Центр журналістських розслідувань.

За інформацією активістів, судове засідання проходило в закритому режимі, а Мемедемінов брав участь у ньому через конференц-зв’язок із СІЗО Сімферополя.

«Суддя» Олексій Козирєв відхилив апеляційну скаргу захисту Мемедімінова і залишив його під арештом.

Нагадаємо:

  • 22 березня 2018 року в окупованому Криму російські силовики в селі Холмовка Бахчисарайського району обшукали будинок кримськотатарського активіста, блогера Нарімана Мемедемінова, затримали його і відвезли на допит в «кримське управління ФСБ» в Сімферополі. Активіста обвинуватили в нібито закликах до здійснення терористичної діяльності за ст. 205.2 КК РФ за публікацію на каналі Youtube в 2012-2013 роках новинних відеороликів.
  • 23 березня 2018 року«Київський районний суд» Сімферополя заарештував Мемедемінова.
  • 12 лютого 2019 року лікарі підтвердили у Мемедемінова дігноз, який вимагає лікування і проведення хірургічної операції, однак її досі не зробили.
  • 14 березня 2019 року «Київський райсуд» Сімферополя продовжив арешт Мемедемінова до 16 травня 2019 року.