ФБР розслідує справу щодо Коломойського – ЗМІ

Новини

Федеральне бюро розслідувань США веде розслідування щодо олігарха Ігоря Коломойського, однак обвинувачення йому не висувались. Раніше цю ж інформацію також із посиланням на джерела вже публікували українські ЗМІ.

За даними The Daily Beast,  Коломойського підозрюють у низці фінансових злочинів, в тому числі, у відмиванні грошей, передає  Центр журналістських розслідувань.

Джерела видання повідомляють, що розслідування масштабне, воно ведеться давно, проте поки що Коломойському не пред’явили жодного звинувачення. The Daily Beast уточнює, що в розслідуванні бере участь також прокуратура США в Північному окрузі Огайо, оскільки Коломойський має там інвестиції.

Інтереси олігарха представляє фірма Ashcroft Law. Там категорично відкидають будь-які звинувачення.

«Пан Коломойський категорично заперечує, що він відмивав якісь кошти в США. Він – бізнесмен. Його банк захопив уряд, стверджуючи, що той перебуває на межі краху. Ця інформація виявилася помилковою», – сказав Майк Салліван, адвокат юридичної фірми Ashcroft Law Firm, яка представляє інтереси олігарха.

«Прокуратура США в Північному окрузі Огайо бере участь в розслідуванні, оскільки Коломойський має там інвестиції», – пише газета з посиланням на Kyiv Post.

Раніше Коломойський підтверджував в інтерв’ю, що  зараз живе в Ізраїлі і винаймає офіс. Але пояснював свій переїзд сімейними обставинами. . Експерти в правоохоронних органах стверджують, що його нинішнє місце перебування може ускладнити будь-які спроби США про екстрадицію.

Видання «Новое время»  повідомляло раніше, що  ФБР уже допитало партнерів Коломойського з інвестицій у США – це Мордехай Корф (Мотті) та Урі Лейбер, вихідці з єврейської громади штату Флорида.

Нагадаємо:

  • 18 грудня 2016 року Кабмін України ухвалив рішення про перехід найбільшого в країні комерційного банку ПАТ «Приватбанк» у власність держави. 21 грудня, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та міністерство фінансів України підписали договір про продаж 100% акцій ПАТ КБ «Приватбанк» та з цього моменту банк офіційно став державним.
  • Генеральна прокуратура, НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідують кілька кримінальних проваджень за фактами розкрадань в особливо великих розмірах екс-власниками Приватбанку
  • У грудні 2017 року ПриватБанк подав позов до Високого суду Лондона проти колишніх співвласників банку   Коломойського, Боголюбова, а також компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyn Investing Corp., Milbert Ventures Inc. і ZAO Ukrtransitservices Ltd., які імовірно їм належать або знаходяться під їх контролем.
  • Суд як запобіжний захід видав наказ про всесвітній арешт активів екс-власників банку Коломойського і Боголюбова і зазначених шести компаній на суму більше 2,5 млрд дол. 19 січня 2018 року Високий суд Лондона продовжив дію наказу про всесвітній арешт активів колишніх власників Приватбанку до чергового відповідного розпорядження суду.