Надію Савченко та Володимира Рубана звільнили у залі суду – сплив термін арешту

Новини
Надія Савченко в Броварському міськрайсуді Фото: facebook Володимира Рибина

Народний депутат Надія Савченко і голова громадської організації «Офіцерський корпус» Володимир Рубан були звільнені з-під варти у залі Броварського міськрайсуду.

Про це пише Центр журналістських розслідувань з посиланням на повідомлення Володимира Рибіна, батька адвоката Валентина Рибіна, який захищає Володимира Рубана.

Савченко та Рубана звільнили опівночі 16 квітня після того, як сплив термін тримання їх під вартою. 

«Це сталося!
Савченко і Рубан вийшли з клітки!
Запобіжного заходу немає жодного. Після закінчення засідання вони можуть бути вільні!
Чистою перемогу назвати не можна, але яка, дідька лисого, різниця!», – написав Володимир Рибін.

За його словами, адвокати умисно затягли засідання суду до закінчення терміну тримання під вартою: 

«У засіданні по Савченко-Рубану адвокати влаштували мерзенну метушню, демонструючи цинізм і повну неповагу до колегії. Вони знущалися з суддів цілий день і судді блеяли і плелися на поводу, як барани, виконуючи процесуальні викрутаси захисту. А ті, відверто затягуючи час, невблаганно йшли до своєї мети – уникнути розгляду питання по суті, дотягнувши до закінчення строку тримання під вартою», – додав Володимир Рибін.

Віра Савченко опублікувала відео, на якому її сестра Надія Савченко проголошує промову у залі суду після звільнення з-під варти.

Нагадаємо:

  • Верховна Рада 22 березня 2018 року підтримала подання Генпрокуратури України на зняття недоторканності, затримання і арешт народного депутата Надії Савченко за підозрою в підготовці теракту з метою захоплення влади разом з раніше заарештованим Володимиром Рубаном. 
  • Шевченківський райсуд Києва 9 березня 2018 року заарештував без застави керівника Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана за підозрою в підготовці теракту з метою вбивства президента й інших державних діячів України.
  • Голова СБУ Василь Грицак розповів про масові терористичні акти в Києві, яким спецслужбі вдалося запобігти завдяки затриманню Володимира Рубана, який перевозив через лінію розмежування великий арсенал зброї. В СБУ вважають, що його діями керували з Росії.
  • У зоні АТО на контрольному пункті в’їзду-виїзду «Майорськ» українські правоохоронці затримали керівника Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана з арсеналом зброї, яку він перевозив з окупованої території.