У Нацполіції заявили, що майно із колишнього підприємства Німетуллаєва перевозили на законних підставах

Новини
Фото: genichesk.ipc.org.ua

У Національній поліції не виявили ознак правопорушення у перевезенні майна приватного підприємства «Чонгар», засновником якого раніше був обвинувачений в посяганні на територіальну цілісність України екс-голова Генічеської РДА Сейтумер Німетуллаєв, який переховується в окупованому Криму.

Про це медіа-центру IPC-Генічеськ повідомили у Відділі комунікації Головного управління Національної поліції в Херсонській області, передає Центр журналістських розслідувань.

«Надійшов дзвінок на чергову частину, що нібито незаконно збираються вивозити металовироби. При виїзді на місце було встановлено, що представник власника вирішив перевезти з одного складу в інший металовироби, щоб вони перебували під охороною. Величко вивозив майно власника, представником якого він є», – зазначили у відомстві.

У Нацполіції додали, що активісти не перешкоджали перевезенню майна приватного підприємства.

За даними правоохоронців, повідомлення щодо вивозу бетонних плит до поліції не надходило.

Водночас адвокат Німетуллаєва Михайло Величко підтвердив медіа-центру IPC-Генічеськ, що у приватному підприємстві «Чонгар» вирішили перевезти майно з одного об’єкта на інший під охорону.

«Прийняли рішення у зв’язку з тим, що воно розкрадається, перевезти все це на територію, що охороняється. Є всі документи про переміщення», – зазначив він.

Як повідомлялося, 17 квітня в громадському формуванні «Аскер» заявили, що адвокат Михайло Величко зробив спробу вивезти майно з підприємства, що належить його клієнту, та викликали поліцію.

Нагадаємо:

  • 3 квітня в Херсонській області патрульні поліцейські затримали чоловіків, які влаштували стрілянину біля селища Чонгар Генічеського району неподалік адмінкордону з окупованим Кримом. На місці стрілянини вилучили зброю.
  • Адвокат Михайло Величко назвав стрілянину в Чонгарі провокацією представників формувань «Аскер» та «Айдар», які нібито вчинили її для дестабілізації ситуації на прикордонній з Кримом території.
  • Лідер громадського формування «Аскер» Ленур Іслямов заявив про непричетність представників організації до стрілянини в Чонгарі та звинуватив представників охоронного підприємства «Азов» у захопленні активів обвинуваченого в посіганні на цілісність України екс-голови Генічеської райдержадміністрації Сейтумера Німетуллаєва, який втік до окупованого Криму.
  • Більше про ситуацію навколо підприємства «Чонгар» втікача Німетуллаєва дивіться в сюжеті Центру журналістських розслідувань «Перестрілка на Чонгарі: дійові особи».