У пораненого моряка Сороки не відновилася функція руки після зняття гіпсу — адвокат

Новини
Василь Сорока Фото: Facebook

У пораненого військовополоненого українського моряка Василя Сороки не відновилася функція руки після зняття гіпсу.

Про це координатор адвокатів моряків Микола Полозов розповів після слухань у Міжнародному морському трибуналі ООН, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на УНІАН.

«У Василя Сороки зняли гіпс з руки, але функція руки так і не відновилася. В умовах слідчого ізолятора йому не надають належною мірою реабілітацію, відновлення функції руки», — сказав Полозов.

Він зазначив, що в більшості полонених моряків стан здоров’я задовільний.

Окрім Сороки, побоювання викликає стан поранених Андрія Ейдера та Андрія Артеменка. Координатор адвокатів додав, що захист наполягає на додатковому обстеженні Ейдера та Артеменка — «оскільки в них досі лишаються уламки в тілах».

Як повідомлялося, поранення руки Василя Сороки, якому 18 березня зробили операцію в московській лікарні, виявилися значно серйознішими, ніж передбачалося при обстеженні. Лікарям довелося відновлювати втрачені сухожилля згиначів двох пальців, а також вийняти 8 осколків.

У Міжнародному трибуналі ООН з морського права завершилися слухання у справі українських моряків, захоплених РФ у нейтральних водах Чорного моря. Рішення щодо тимчасових заходів проти Росії планують оголосити орієнтовно 25 травня.

Нагадаємо:

  • 25 листопада 2018 року кораблі Прикордонної служби ФСБ РФ і ЧФ РФ обстріляли і захопили два малих броньованих артилерійських катери «Бердянськ» і «Нікополь» та рейдовий буксир «Яни Капу» ВМС України, що після невдалої спроби пройти Керче-Єнікальским каналом до Маріуполя, взяли курс на Одесу і вийшли з 12-мильної зони від узбережжя Криму.
  • В березні 2019 року була опублікована доповідь Управління Верховного Комісара з прав людини (УВКПЛ) ООН, згідно з якою всі 24 захоплених військових моряки наділені статусом військовополонених і знаходяться під захистом III Женевської конвенції.
  • 17 квітня Лефортівський райсуд Москви продовжив на три місяці термін тримання під вартою всім 24-м військовополоненим морякам ВМСУ.