Режисер Наріман Алієв став членом Європейської кіноакадемії

Новини
Режиер Наріман Алієв Фото: Dominuque Charriau/Getty images

Український режисер кримськотатарського походження Наріман Алієв став членом Європейської кіноакадемії. Він сороковий український кінематографіст в лавах європейських кіноакадеміків.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію Державного агентства з питань кіно (Держкіно).

«Голова Держкіно Пилип Іллєнко вітає Нарімана Алієва, українського режисера кримськотатарського походження, з набуттям статусу академіка Європейської кіноакадемії! У творчому доробку Нарімана режисерська робота над короткометражними фільмами трилогії «Кримські історії». А фільм «Додому» – режисерський дебют Алієва у повному метрі – представляв цьогоріч Україну на Каннському міжнародному кінофестивалі в конкурсній програмі «Особливий погляд»», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили в Держкіно, Алієв став 40-им українським кінематографістом в лавах європейських кіноакадеміків.

З повним списком українських членів Європейської кіноакадемії можна ознайомитися на офіційному сайті European Film Academy.

Наріман Алієв – молодий кримськотатарський режисер, член кіноакадемії України, автор трилогії «Кримські історії» (короткий метр). Останній фільм трилогії, «Без тебе» (Sensiz), був представлений в рамках Generation 14+ 66-го Берлінського кінофестивалю.

Нагадаємо:

  • В грудні 2017 року Державне агентство України з питань кіно (держкіно) повідомляло, що проект нового фільму Нарімана Алієва «Додому» відібрали до участі у міжнародній платформі для фахівців в галузі кіновиробництва MIDPOINT Feature Launch-2018.
  • 2 жовтня 2018 року на Херсонщині у Генічеському районі на Арабатській Стрілці неподалік адмінмежі з окупованим Кримом розпочалися зйомки українського повнометражного художнього фільму «Додому» режисера Нарімана Алієва про долю кримськотатарської родини і непросту любов до Батьківщини.