У Москві суд розгляне продовження арешту військовополоненим українським морякам

Новини

У Лефортовському районному суді Москви на 17 липня призначено розгляд клопотання Следкома ФСБ РФ про продовження арешту 24 військовополоненим українським морякам.

Російський адвокат Микола Полозов повідомив, що моряків розподілили на чотири групи, пише Центр журналістських розслідувань.

На 10:00 призначено засідання по продовженню арешту Михайлу Власюку, Богдану Головашу, Денису Гриценко, Андрію Драчу, В’ячеславу Зінченко, Сергію Попову, Андрій Артеменко, Віктору Беспальченко, Володимиру Варімезу, Владиславу Костишину, Олегу Мельничуку, Василю Сороці, Сергію Чулібе.

На 14:00 – Юрію Без’язичному, Юрію Будзилу, Володимиру Лісовому, Богдану Небилиці, Євгену Семідоцкому, Андрію Ейдеру, Роману Мокряку, Андрію Оприску, Володимиру Терещенку, Сергію Цибізову, Андрію Шевченку.

Очікується, що на суді буде присутній український омбудсмен Людмила Денисова.

  • Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова передала своїй колезі Тетяні Москалькової список з 150 українців, які утримуються в місцях несвободи в РФ і окупованому Криму, включаючи 24 військовополонених українських моряків. Омбудсмени подадуть звернення президентам України і РФ з проханням про помилування.
  • У середу, 17 липня, відбудеться судове засідання з розгляду зміни або продовження запобіжного заходу українським морякам. Омбудсмен України Людмила Денисова повідомила, що 15 липня їде в Москву.
  • Омбудсмен РФ Тетяна Москалькова зустрілася з Денисової, щоб обговорити питання обміну утримуваними українцями і росіянами. За словами російської чиновниці, ця зустріч – в фарватері діалогу між президентами.
  • Москалькова прилетіла до Києва на суд керівника незареєстрованої підрозділу російського інформагентства МІА «Росія сьогодні» – «РІА Новини Україна» Кирила Вишинського, обвинуваченого в державній зраді.
  • Подільський райсуд Києва переніс засідання у справі на 19 липня, в зв’язку з знаходженням суддів у нарадчій кімнаті по іншій справі.
  • Міністерство закордонних справ РФ повідомило, що обговорює з Україною обмін 24 захоплених в нейтральних водах Чорного моря військовополонених українських моряків.
  • Як заявив заступник глави Офісу президента Вадим Пристайко, під час зустрічі радників лідерів «Нормандської четвірки» попередньо домовилися про обмін утримуваними особами в Україні та РФ 15 на 15 або 10 на 10.