Прокуратура АРК скерувала до суду обвинувальний акт стосовно учасника «Самооборони Севастополя» Резуника

Новини
Степан Резуник Фото: kherson.ipc.org.ua

Прокуратура АРК за результатами досудового розслідування скерувала до суду обвинувальний акт відносно учасника так званої «Самооборони Севастополя» Степана Резуника за участь у діяльності незаконного збройного формування. 2 жовтня Резуник був звільнений з під варти під заставу.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

«Прокуратура АР Крим за результатами досудового розслідування скерувала до суду обвинувальний акт відносно учасника незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя» громадянина Р., за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.260 КК України (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань)», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, кримінальна відповідальність за вказаний злочин передбачена у вигляді позбавлення волі від трьох до восьми років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводилося слідчим відділом Головного управління Нацполіції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Нагадаємо:

  • 11 червня 2019 року співробітники Нацполіції АРК разом з прикордонниками затримали у КПВВ «Каланчак» на адмінкордоні з окупованим Кримом, члена так званої «Самооборони Севастополя» Степана Резуника, який у 2014 році сприяв Росії в окупації півострова. Зловмисник, який перебував у розшуку, арештований Херсонським міським судом.
  • Резуник їхав на материкову Україну, аби поновити український паспорт. Слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 260 КК України (участь у діяльності непередбачуваних законом збройних формувань). Резуник стверджує, що під час окупації Криму Росією був лише «волонтером».
  • 18 липня Херсонський міськсуд продовжив до 20 серпня арешт Резуника. Слідчі Главку Нацполіціі в АРК зачитали заарештованому і його адвокатам підозру Ірині Резуник – дружині Степана Резуника – в скоєнні злочину, передбаченого ст.260 ч.2, ст.27 ч.5 КК України (пособництво в діяльності незаконно створеного збройного формування «Самооборона Севастополя»).
  • 19 серпня Херсонський міськсуд продовжив на 60 діб термін арешту Степану Резунику з можливістю внесення застави в сумі 321 тис грн.
  • 26 вересня Херсонський міськсуд залишив чинним запобіжний захід у вигляді арешту щодо Степана Резуника, однак зменшив йому суму застави до 240 тис грн. 2 жовтня за Резуника внесли заставу і його звільнили з під варти. Адвокати Резуника тимчасово зняли йому квартиру в Києві