У РФ готують законопроект про визнання українців «носіями російської мови без співбесіди»

Новини
гражданство

У РФ уродженців України та Білорусі можуть визнати носіями російської мови без співбесіди при отриманні громадянства РФ.

Відповідний проект закону російський уряд має намір розглянути сьогодні, 17 жовтня. Зміни пропонують внести в ст. 331 закону «Про громадянство Російської Федерації», інформує прес-служба уряду.

Вказується, що зараз іноземці можуть бути визнані носіями російської мови, в разі, якщо вони або їх родичі по прямій висхідній лінії постійно проживають або раніше проживали на території РФ або на території, причетною до Російської імперії чи СРСР, в межах державного кордону РФ, за результатами співбесіди.

Проектом закону передбачається можливість визнання комісією носіями російської мови без проходження такого співбесіди українців і білорусів, які вільно володіють російською мовою, при подачі заяви про визнання їх носіями російської мови і при наявності підстав, передбачених ч. 1 ст. 331 закону «Про громадянство Російської Федерації».

  • 24 квітня Володимир Путін підписав указ про спрощення порядку отримання російського громадянства жителями тимчасово окупованих територій Донбасу.
  • Паспорти вже почали видавати в окупованих частинах Донецької та Луганської області.
  • Глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що незаконно видані паспорти не будуть визнані ніде в світі.
  • У РФ підготували законопроект, який спрощує порядок надання деяким категоріям іноземних громадян і осіб без громадянства дозвіл на тимчасове проживання і посвідки на проживання.
  • Міністр з питань тимчасово окупованих територій і переміщених осіб Вадим Черниш заявив, що Кабінет міністрів готує перелік російських чиновників, причетних до реалізації спрощеної процедури незаконної видачі паспортів РФ жителям окупованого Донбасу, до яких повинні застосувати санкції.