Військовий дипломат і експерт Олександр Поліщук призначений заступником міністра оборони України

Новини
Олександр Поліщук, заступник міністра оборони України Фото investigator.org.ua

Кабінет Міністрів призначив генерал-майора запасу, військового дипломата й експерта Фонду “Майдан закордонних справ” Олександра Поліщука на посаду заступника міністра оборони України.

Про це пише Центр журналістських розслідувань

Про призначення Поліщука заступником міністра оборони повідомляється на сайті Кабінету Міністрів України. 

Також про нове кадрове рішення Кабміну написав на своїй сторінці у Facebook голова Наглядової ради Фонду “Майдан закордонних справ” Андрій Клименко:

Нарешті вже можна офіційно привітати нашого не просто обізнаного, а творчого, рішучого та талановитого колегу – Олександра Миколайовича Поліщука (позивний в колективі – «Генерал») – військового дипломата, військового експерта «Майдану закордонних справ», генерал-майора (в запасі) призначено заступником Міністра оборони України”.

Олександр Поліщук у 1996 році закінчив Академію Збройних Сил України та проходив службу у Генеральному штабі Збройних Сил України, повідомляється на сайті Фонду “Майдан закордонних справ”.

Пройшов підготовку за спеціальністю «офіцер багатонаціональних штабів» у Оборонному коледжі Нідерландів. Першим серед українських офіцерів пройшов програму стажування в Управлінні оборонної політики та планування Міжнародного Секретаріату НАТО на посаді експерта з оборонного планування та розвитку оперативних можливостей військ (сил). Навчався у Королівському коледжі оборонних досліджень Великої Британії.

Магістр державного управління у сфері національної безпеки.

Має досвід дипломатичної служби на посаді заступника військового представника Місії України при НАТО з 2004 по 2007 рік. У 2010 році – на посаді заступника директора Департаменту воєнної політики та стратегічного планування Міністерства оборони України. З червня 2012 по липень 2013 року – в Апараті Ради національної безпеки і оборони України на посаді державного експерта, а з квітня 2014 року по жовтень 2017 року – на посадах керівника департаменту з питань воєнної безпеки та керівника служби з питань оборони.

Олександр Поліщук неодноразово виступав на ефірах Центру журналістських розслідувань як експерт з питань гуманітарного розмінування на Донбасі та корупції в оборонно-промисловому комплексі. 

Нагадаємо: 

  • Закон про гуманітарне розмінування містить корупційні схеми, без вилучення яких програма з розмінування Донбасу не працюватиме у повному обсязі, стверджує Олександр Поліщук, військовий дипломат і експерт Фонду «Майдан закордонних справ».
  • Іноземні партнери, що брали участь в українській програмі будівництва корветів, призупинили виконання всіх контрактів через високий рівень корупції в Україні, стверджує Олександр Поліщук.
  • Присутність військово-морських сил НАТО у Чорному морі забезпечить українським кораблям вільний прохід Керченською протокою, вважає Олександр Поліщук.