Розведення військ: ОБСЄ зафіксувала обстріли біля Петровського, в МЗС Німеччини закликали до розведення сил і в інших районах Донбасу

Новини
Фото: УП

У 41 км на південь від Донецька спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували порушення режиму припинення вогню недалеко від ділянки, де заплановано розведення військ під тимчасово окупованому Петровському.

Як повідомила прес-служба місії, спостерігачі чули і бачили один вибух від артилерійського снаряда в межах 3-5 км на північний захід, шість пострілів із стрілецької зброї приблизно в 1-1,5 км на південний схід і один постріл з стрілецької зброї в межах 1-2 км на південь, чули і бачили один вибух від артилерійського снаряда в межах 3-5 км на північний захід.

«За оцінкою, всі зазначені порушення режиму припинення вогню відбулися поза дільницею розведення, але в межах 5 км від його краю», – уточнили в ОБСЄ.

У Міністерстві закордонних справ ФРН закликали продовжити розпочатий процес розведення сил і засобів в інших районах Донбасу.

«Розпочате розведення сил в Золотому є важливою ознакою надії для місцевого населення, що справжній прогрес у мирному процесі буде можливим. Це повинно бути продовжено в інших районах», – йдеться в Twitter відомства.

Нагадаємо:

  • В селищі Золоте о 12.00 розпочався процес розведення військ, повідомило командування Операції Об’єднаних сил. 
  • Вранці 29 жовтня про початок розведення також повідомив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко у кулуарах першого інвестиційного форуму “RE:think”.
  • У Донецькій обласній державній адміністрації пояснили, що процес розведення військ у Петрівському та Золотому на Луганщиині буде відбутись у два етапи.
  • Президент України Володимир Зеленський відвідав ветеранів та добровольців у селищі Золоте в зоні проведення Операції Об’єднаних сил, де заплановано розведення військ.
  • Противники відведення військ у с. Золоте після спілкування з президентом України Володимиром Зеленським вивезли свою зброю, поліцію в Золотому посилять підрозділами Національної гвардії, стверджує  заступник глави Нацполіції Вадим Троян.