Посол Німеччини: Проблема іноземних інвесторів в Україні – захист їх прав в суді

Новини
Анка Фельдгузен, посол ФРН в Україні Фото: investigator.org.ua

Головною проблемою, яка стримує іноземних інвесторів в Україні є, перш за все, захист їх прав в українських судах, тому вони уважно слідкують за реформами, які готують нова Верховна Рада, уряд і президент країни.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю Центру журналістських розслідувань повідомила Надзвичайний і Повноважний Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен.

«Проблема іноземних інвестицій … Це, перш за все, питання правосуддя і реформ юстиції тут, в Україні … Наші інвестори дуже зацікавлені в Україні, але вони повинні знати, що вони можуть захищати свої права перед судом тут, в Україні. Поки що ми дивимося, які реформи готує ця Верховна Рада, цей Кабмін і цей президент. Ми дуже підтримуємо ці зусилля, і коли дійсно буде прогрес, я думаю, що наші інвестори це дуже швидко почують», – сказала Фельдгузен.

Нагадаємо:

  • 16 жовтня народні депутати прийняли у другому читанні президентський законопроект про діяльність органів суддівського врядування. За закон №1008 «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування» проголосували 236 депутатів.
  • У Евросоюзі вважають, що законопроєкт про судову реформу не відповідає європейським стандартам і може підірвати незалежність судової гілки влади в Україні, і тому ЄС закликав українську владу утриматися від реалізації положень цього документа до схвалення його Венеціанською комісією. Про це заявила тимчасовий повірений у справах представництва ЄС в Україні Анніка Вайдеманн.
  • 29 жовтня в Маріуполь пройшов інвестиційний форум «RE: think. Invest in Ukraine» за партнерської участі USAID.