У РФ суд засудив фігуранта «справи кримських мусульман» Сейтосманова до 17 років колонії

Новини
Енвер Сейтосманов Фото: Facebook Крымская солидарность

У російському Ростові-на-Дону 5 грудня Південний окружний військовий суд засудив фігуранта сфабрикованої ФСБ севастопольської «справи кримських мусульман» Енвера Сейтосманова до 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Про це повідомляє громадське об’єднання «Кримська солідарність».

«Сейтосманова Енвера Кязімовіча визнати винним в організації діяльності організації, яка відповідно до законодавства Російської Федерації визнана терористичною, тобто злочином передбаченим частиною 1 статті 205.5 КК РФ на підставі якого призначити покарання у вигляді позбавлення волі на строк 17 років у виправній колонії суворого режиму з обмеженням волі на строк в один рік», – йдеться у вироку.

Рішення винесла судова колегія в складі Сергія Горєлова, Миколи Гулька та Олександра Генералова.

«На думку адвокатів, які працюють з даною категорій справ, протягом усього слідства не представлено жодного доказу провини і причетності підсудних до терористичних актів або насильства, а заарештовані кримські татари звинувачуються і засуджуються до різних термінів в колонії суворого режиму лише на підставі того, що відвідували релігійні збори і читали релігійну літературу, обговорювали соціально-політичні теми», – відзначили в «Кримській солідарності».

Як повідомлялось, 4 грудня прокурор Ігор Надолинський запросив у суду для Енвера Сейтосманова 17 років позбавлення волі.

Нагадаємо:

  • 10 травня 2018 року в селі Орлине в Балаклавському районі Севастополя російські силовики провели обшуки, після яких затримали двох кримських татар – рідних братів Ернеста і Енвера Сейтосманових. Затримані є двоюрідними братами кримчанина Нурі Примова, раніше засудженого в Росії на 5 років за севастопольською «справоюі Хізб ут-Тахрір». Згодом Ернеста Сейтосманова відпустили.
  • ФСБ підозрює Енвера Сейтосманова в участі в організації «Хізб-ут-Тахрір», забороненої в РФ.
  • 11 травня «Ленінський районний суд» Севастополя заарештував Енвера Сейтосманова. Йому інкримінували ч.2 ст.205.5 КК РФ (участь в діяльності організації, яка відповідно до законодавства РФ визнана терористичною).
  • В кінці липня 2019 року Енвера Сейтосманова етапували з СІЗО Сімферополя до СІЗО російського Ростова-на-Дону.
  • 5 серпня 2019 року в Ростові-на-Дону в Північно-Кавказькому окружному військовому суді (тепер Південний окружний військовий суд) відбулося перше засідання по суті у севастопольській «справі Хізб ут-Тахрір», фігурантом якої є Енвер Сейтосманов.