Суд у Херсоні відправив під домашній арешт члена севастопольського відділення «Единой России» Кучерявого

Новини
Ігор Кучерявий (справа) Фото: investigator.org.ua

Суд у Херсоні обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на 60 діб члену севастопольського відділення «Единой России» Ігорю Кучерявому.

Про це повідомляє кореспондент Центру журналістських розслідувань.

Кучерявий буде знаходиться під домашнім арештом в одній з квартир Херсона.

Раніше суддя Галина Радченко задовольнила клопотання захисту проводити засідання суду щодо обрання запобіжного заходу у закритому режимі, виходячи з того, що у відкритому засіданні буде називатися адреса, за якою, в разі обрання запобіжного заходу Кучерявому у вигляді домашнього арешту, про що просить прокуратура, адреса перебування підозрюваного буде розсекречена. 

Нагадаємо: 

  • Ігорю Кучерявому, учаснику проросійського підрозділу «Автоканал Севастополя», інкримінують посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання від 3 до 5 років ув’язнення. 
  • 3 грудня 2019 року в КПВВ «Каланчак» на адміністративному кордоні з окупованим Кримом був затриманий до з’ясування причетності до скоєння злочинів у складі підрозділу «Самооборони Севастополя» мешканець Севастополя, член регіонального політради партії «Единая Россия» Ігор Кучерявий. Він намагався потрапити на неокуповану територію України з метою оформлення українського закордонного паспорта.