Владика Климент після зустрічі з міністром продовжив голодування

Новини
Архієпископ Сімферопольський і Кримський ПЦУ Климент Фото: investigator.org.ua

Архієпископ Климент з окупованого Криму, який 10 грудня оголосив в Києві голодування, зустрівся з главою  міністерства у справах ветеранів і окупованих територій Оксаною Колядою. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань

“Я задоволений зустріччю, яка вчора відбулась, ми передали всі необхідні документи. Міністр сказала, що вона в ці дні вивчить, і на п’ятницю, 13 грудня, ми плануємо розширену нараду за участю Міністерства закордонних справ, Міністерства юстиції та Міністерства культури для того, щоб можна було вже остаточно сформувати пакет документів, який треба подавати на розгляд уряду. І по результату зустрічі в п’ятницю можна буде робити висновки, наскільки серйозно уряд буде займатися цією проблемою, чи це просто чергове засідання, яке найближчим часом нічого не вирішить”, – розповів архієпископ Кримської єпархії ПЦУ Климент кореспонденту ЦЖР. 

Також Климент наголосив, що незважаючи на успішну зустріч з міністром Оксаною Колядою, він продовжує своє голодування. 

“Оксана Коляда зустрілася зі мною, я задоволений і я вдячний їй за ту підтримку, яку вона мені надала саме в дні голодування, але разом з тим голодування не припиняється, і стояння моє під Кабінетом Міністрів не припиняється. Я кожного дня зранку приходжу і по силах стою біля Кабінету Міністрів”, – додав Климент. 

Нагадаємо: 

  • 10 грудня 2019 року архієпископ Православної церкви України Климент оголосив у Києві голодування.
  • 28 червня 2019 року «Арбітражний суд Республіки Крим» зобов’язав Кримську єпархію ПЦУ (раніше УПЦ КП — ред.) передати будівлю єдиного в Сімферополі кафедрального собору святих Володимира і Ольги «міністерству майнових і земельних відносин Криму», робітники якого вже почали будівельні роботи в будівлі без відома єпархії.
  • 24 липня архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент після повернення до Сімферополя виявив, що з храму вкрали всі церковні речі Кримського єпархіального управління.
  • Українська громада окупованого Криму готує звернення до ЄСПЛ, який розглядає справу про знищення храму Православної церкви України у Сімферополі.