Німеччина відмовилася дати Україні військову допомогу – глава МЗС

Новини

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко повідомив, що Німеччина відхилила прохання України про військову допомогу.

Про це пише «Радіо Свобода» з посиланням на інтерв’ю Пристайка порталові RND

«Ми вдячні за фінансову допомогу Німеччини і політичну підтримку німецького уряду. Але, на жаль, наш запит про військову допомогу був відкинутий. Сподіваюся, що Берлін перегляне таку стриману позицію і все-таки вирішить посилити оборонні можливості України», – сказав Пристайко.

Пристайко не уточнив, коли подавали запит на допомогу, але відзначив, що нині йдеться про саме виживання України як держави.

Як повідомила Центру журналістських розслідувань в ексклюзивному інтерв’ю Надзвичайний і Повноважний Посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен, Німеччина ретельно контролює використання наданих Україні коштів.

Раніше Центр журналістських розслідувань писав про непрозорі витрати коштів у межах програм, що виконуються Українським фондом соціальних інвестицій і фінансується урядом Німеччини через державний  банк KfW. 

Нагадаємо: 

  • За 5 років Федеративна Республіка Німеччина тільки на двосторонню допомогу Україні виділила 1,2 млрд євро, повідомила Надзвичайний і Повноважний Посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен. 
  • В Україні зараз реалізується 22 проекти Міжнародної технічної допомоги (МТД) загальною сумою 316 млн дол, які пройшли перереєстрацію у міністерстві економіки, торгівлі та сільського господарства – дані Мінекономіки.
  • Уряд Австрії виділив один мільйон євро гуманітарної допомоги на підтримку мешканців сходу України і розмінування Донбасу. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.