Тейлор розповів про озброєння, яке Україна отримає від США в 2020 році

Новини
Колишній тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор Фото: ua.usembassy.gov

Україна і США продовжують обговорення, яке саме ще американське озброєння потрібно Україні, щоб допомогти захиститися від агресії Росії. При цьому Конгрес США вже підписався під конкретними системами озброєння, включаючи протикорабельні ракети, безпілотники, радіокомунікаційне обладнання.

Про це в інтерв’ю ТСН повідомив колишній тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор.

Він зазначив, що українська влада, міністр оборони і його команда співпрацюють з представниками посольства США в Києві, щоб з’ясувати які саме види зброї повинна отримати Україна в 2020 році.

«Ми хотіли б подовжити діалог із Міністерством оборони України та начальником Генерального Штабу генералом (Русланом – ред.) Хомчаком про те, які конкретно системи вам потрібні. Такі обговорення тривають. Конгрес США вже підписався під конкретними системами озброєння. Ми вже говорили про них. Це протикорабельні ракети, дрони, радіокомунікаційне обладнання», – сказав Тейлор.

Він уточнив, що це та зброя, яку Україна отримає в 2020 році. «І це важливий компонент для того, аби Україна могла захищатися від росіян», – вказав дипломат.

Він нагадав, що в прийнятому одноголосно Конгресом оборонному бюджеті США на 2020 рік допомога Україні збільшена з 250 млн до 300 млн доларів. «Потрібно ще одну постанова, дозвіл на асигнування цих грошей. Це прекрасна демонстрація потужної підтримки американським Конгресом українських військових», – зазначив Тейлор.

Нагадаємо:

  • 17 грудня 2019 року Сенат США схвалив законопроект про фінансування видатків на оборону на 2020 рік загальною сумою 738 млрд доларів. Серед інших витрат документ передбачає виділення 300 млн доларів військової допомоги Україні, а також введення санкцій проти компаній, які будують газопровід «Північний потік-2».
  • 20 грудня президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет Сполучених Штатів на 2020 рік.
  • Посольство США в Києві заявило, що виділення Сполученими Штатами 300 млн доларів військової допомоги Україні підтверджує сильну двопартійну підтримку США України.