У Мінреінтеграції пояснили, які гуманітарні обставини дають підстави на перетин закритих КПВВ на Донбасі

Новини
КПВВ «Гнутове» Фото: dpsu.gov.ua

У міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України пояснили, які саме гуманітарні обставини дають підстави на перетин громадянами тимчасово закритих КПВВ на Донбасі.

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Зокрема, за ініціативи Мінреінтеграції до переліку гуманітарних обставин, які надають підстави для перетину лініє розмежування, було запропоновано включити: необхідність дотримання принципу єдності сім’ї; випадки смерті або важкої хвороби близьких родичів; тяжкі або хронічні хвороби, які потребують невідкладного медичного втручання; різні способи підтвердження фактичного проживання на підконтрольній або тимчасово окупованій території та інше.

«Цей механізм довів свою дієвість. Наприклад, протягом 20-22 березня щоденно перетинало лінію дотику на Донбасі за окремим рішенням Командувача ОС близько 100 осіб», – зазначили у міністерстві.

Як повідомлялось, незважаючи на тимчасове закриття КПВВ на Донбасі з метою недопущення поширення коронавірусної інфекції, пропуск осіб через лінію розмежування можливий за «надзвичайних обставин гуманітарного характеру та наявності відповідних підтверджуючих документів».

Нагадаємо:

  • З 16 березня за наказом Командувача Об’єднаних сил для протидії поширенню коронавірусу на два тижні тимчасово обмежений перетин КПВВ на Донбасі в обох напрямках. Мешканці непідконтрольних територій, які виїхали на підконтрольну територію до цієї дати, зможуть повернутись додому. Разом з тим буде продовжений термін верифікації для отримувачів соціальних виплат, тому соціальні та пенсійні виплати припинятись не будуть.
  • З 22 березня в районі проведення Операції об’єднаних сил з метою ефективної протидії та недопущення занесення на підконтрольну Уряду України територію коронавірусної інфекції тимчасово припинений пропуск через КПВВ на лінії розмежування.