Кабмін має намір допомогти жителям ОРДЛО в боротьбі з коронавірусом: обіцяють гумконвоі

Новини
Фото: facebook.com/pyshnyy

Кабінет міністрів буде пропонувати ввести гуманітарні конвої із засобами захисту від коронавіруса, а також просити Міжнародний комітет Червоного Хреста, гуманітарні місії ООН та інші міжнародні організації про допомогу для жителів окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

Про це розповів віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, пише РБК-Україна.

«Згідно з Конституцією, кожен громадянин України підлягає захисту. Наше завдання забезпечити всіх громадян України тестами, захисними масками, медичною допомогою – всім, що необхідно. В тому числі, звичайно, і наших громадян, які проживають на тимчасово окупованій території», – зазначив Рєзніков.

Бойовики продовжують відмовляти громадянам у перетині лінії розмежування на Донбасі, навіть якщо у них є важливі життєві обставини для цього: важкі хвороби батьків, смерть рідних та необхідність возз’єднання сімей. При цьому українські прикордонники дають їм можливість перетнути тимчасово закриті КПВВ.

Нагадаємо:

  • З 22 березня в районі проведення Операції об’єднаних сил з метою ефективної протидії та недопущення занесення на підконтрольну Уряду України територію коронавірусної інфекції тимчасово припинений пропуск через КПВВ на лінії розмежування.
  • Незважаючи на тимчасове закриття КПВВ на Донбасі, пропуск осіб через лінію розмежування можливий за «надзвичайних обставин гуманітарного характеру та наявності відповідних підтверджуючих документів». У Мінреінтеграції пояснили, які саме гуманітарні обставини дають підстави на перетин громадянами тимчасово закритих КПВВ на Донбасі.