Прикордонники розповіли, кого пропускають через лінію розмежування

Новини
КПВВ «Станиця Луганська», Луганська область Фото: dpsu.gov.ua

Представники місій від міжнародних організацій мають право безперешкодно здійснювати моніторингові поїздки і виконувати завдання відповідно до мандату своєї організації через лінію розмежування на Донбасі. Дата відновлення пропуску громадян поки невідома.

Про це повідомляє прес-служба Донецького прикордонного загону.

Прикордонники нагадали, що вільне пересування осіб і транспортних засобів через КПВВ припинено, але маючи підтверджуючі документи причин гуманітарного характеру або критичних життєвих обставин, таких громадян будуть пропускати.

Нагадаємо:

  • З 22 березня в районі проведення Операції об’єднаних сил з метою ефективної протидії та недопущення занесення на підконтрольну Уряду України територію коронавірусної інфекції тимчасово припинений пропуск через КПВВ на лінії розмежування.
  • Незважаючи на тимчасове закриття КПВВ на Донбасі, пропуск осіб через лінію розмежування можливий за «надзвичайних обставин гуманітарного характеру та наявності відповідних підтверджуючих документів». У Мінреінтеграції пояснили, які саме гуманітарні обставини дають підстави на перетин громадянами тимчасово закритих КПВВ на Донбасі.